Holmen crisp - Kapp Se video

Holmen crisp - Kapp

Bakst av flatbrød og rømmebrød er gamle håndverkstradisjoner fra tidenes morgen, og flatbrødlinjen til Holmen Crisp, med "Reodor Felgen"-preg, har maskindeler som er over 100 år gamle.

I et bakeri på Toten lages tradisjonsbakst basert på lokale råvarer, og i den glutenfrie mølla males mjøl til «Jytte» serien av naturlig glutenfrie råvarer med optimalt næringsverdi. Helst dyrket på Toten på egen gård.

En spesiell kombinasjon av tradisjon og innovasjon. Her formidles matkultur gjennom ekte og naturlige produkter basert på nøye utvalgte råvarer.

Flatbrødlinjen har maskindeler som er over 100 år gamle Flatbrødlinjen har maskindeler som er over 100 år gamle

Daglig leder Camilla Rostad er tredje generasjons eier og driver. Bedriften har sitt opphav fra Holmen Brænderi som drev med potetforedling, mineralvann og spritproduksjon, og gjennom potetforedlingen vokste flatbrødproduksjon av poteter og erter frem som et eget segment. På Holmen Brænderi var det også mølle, så her er kompetanse bygget over flere generasjoner.

Rømmebrød med multekrem - en rask og lekker dessert Rømmebrød med multekrem - en rask og lekker dessert

Flatbrød med unik smak

I dag bakes det flere forskjellige typer flatbrød; Erterflatbrød, Potetflatbrød og Rømmebrød. Alle basert på gamle og unike oppskrifter med lokale råvarer og som er forbundet med mange av våre nasjonale matretter; lutefisk, rakfisk, spekemat, fårikål, rømmegrøt m.f. Både Rømmebrødet og Erterbrødet er bærere av Spesialitetsmerket for unik smak. 

Gule erter males til ertermel og brukes i det delikate Erterbrødet fra Holmen Crisp Gule erter males til ertermel og brukes i det delikate Erterbrødet fra Holmen Crisp

Den glutenfrie mølla

I mølla males naturlige glutenfrie frøvarer til melblandinger som selges i Norge, Finland, Danmark og Sverige. I 2018 har det også vært produsert bokhvete på Toten, en næringsrik urvekst som er en av hovedingrediensene i Jytte mjølene.

Høsten 2018 fikk Jytte serien nytt design og ble i april 2019 belønnet med Gull i Visuelt Awards for dette. Designet et utviklet sammen med OlssønBarbieri.

Jytteserien ble belønnet med Gull i Visuelt Awards 2019 Jytteserien ble belønnet med Gull i Visuelt Awards 2019

Jyttemel og flatbrød fra Holmen Crisp får du i de fleste MENY-butikker.