Garnviks røkeri – Frøya

Garnviks røkeri – Frøya

En prisvinner som stadig tar nye utfordringer

Langs Trøndelagskysten er det tusenvis av øyer, holmer og skjær. Vest for innseilingen til Trondheimsfjorden ligger Frøya med tradisjonsrike fiskersamfunn og nyskapende havbruksmiljø.

Kjøp røkelaks fra Garnvik hos MENY

Fra fisk og jordbruk til moderne havbruk og foredling

Tradisjonelt var det fiske og litt jordbruk som ga livsopphold på Frøya, nå er det havbruk og særlig oppdrett av laks. Gjennom innovasjon og utprøving av nye metoder har norsk havbruk et av sine største utviklingsområder på Frøya.

Vidar Garnvik har gjort hobby til yrke Vidar Garnvik har gjort hobby til yrke

Det er i dette miljøet Garnviks røkeri utvikler sine produkter. For gründer Vidar Garnvik begynte det hele som en hobby. Tidlig i ungdommen hadde han jobbet noe år på røkeriet på Norddyrøy og likte arbeidet med fisk og røyk godt. Verneplikt og jobb førte ham til Trondheim, men i 2007 kjøpte Vidar og familien sommerhus på Frøya. Det ble anskaffet en liten røykovn og Vidar tok opp lakserøking som hobby. Han smakte seg frem til sine egne oppskrifter, serverte til venner og kjente og brukte den hjemmerøkte laksen som gaver.

Laksen falt i smak og jeg fikk stadig oppfordring om å gjøre dette til noe mer enn en hobby.

Det er kun de beste råvarer som benyttes i produksjonen Det er kun de beste råvarer som benyttes i produksjonen

Prisvinnende etablering

I 2014 tok han steget fullt ut og etablerte Garnviks røkeri i garasjen ved sommerhuset på Dyrøy. Og for en mottagelse produktene fikk! Allerede i 2015 var røkeriet i garasjen blitt for lite og Vidar fikk leie produksjonslokalene der han selv jobbet som tenåring – og møtte kona Heidi.

Samme år vant Garnviks røkeri prisen for årets sjømatprodukt med Røkt loins med cognac og pepper under Trøndersk matfestival i Trondheim. Og fulgte opp med Akevittgravet laks med tarekrydder i 2017 og Røkt laks med chili og lime i 2018. Og i 2019 ble Røkt loins med cognac og pepper tildelt Spesialitetsmerke Unik Smak.

Jeg eksperimenterer stadig med nye smaker, men går aldri på akkord med kvaliteten.

Kundene må få se produktet de skal kjøpe, mener Heidi Garnvik Kundene må få se produktet de skal kjøpe, mener Heidi Garnvik

Familiebedrift med øye for produktutvikling

I dag er både Heidi og en sønn engasjert på heltid i virksomheten som tar produktutvikling på alvor. Nå tilbyr Garnviks røkeri ni forskjellige produkter – alle pakket i bit med fastvekt.

Røkt loins med cognac og pepper, røkt laks – tradisjonell røkelaks som er god og fast i fisken, røkt laks med chili og lime, røkt laks med hvitløkskrydder. Varmrøkt laks med krydderblanding, spekelaks -urøkt sukkersaltet laks, røkt ørret med smak av bøk og einer, gravet laks med dill og sennepsfrø og røkt sild.

Alle sammen tilberedt etter tradisjonell trøndersk metode som gir en fastere og litt tørrere fisk, og Vidars egne smakstilsetninger.

Produktene fra Garnviks røkeri får du hos MENY i Trøndelag og i Oslo-området.