Rester etter taco? Slik bruker du dem

Rester etter taco? Slik bruker du dem

Med enkle grep kan tacorestene forvandles til digg helgefrokost, spennende lunsj eller nye middager. Se gode tips til hvordan du kan bruke tacorester her.

Det er ingenting i veien med å lage vanlig taco en gang til, men hva med å gi restene nytt liv i form av tacopizza, frokostburrito eller ostesmørbrød med tacokjøttdeig? 

Her er fem enkle tips til hvordan du bruker tacorestene! 

1. Tacowrap til lunsj

Med denne wrappen i matboksen blir matpakken alt annet enn kjedelig. Bruk restene fra tacomiddagen, grove lefser og pakk tortillachips og en frisk ananassalat ved siden av. 

Tortillachips og annanassalat kan du serverer ved siden av. Tortillachips og annanassalat kan du serverer ved siden av.
Har du rester av tacokjøttdeig, bør de bli oppbevart i en tett boks eller en lukket pose i kjøleskapet. Da holder den i i 3-4 dager og kan spises både varm og kald.

2. Tacosalat

Tacosalat kan enkelt lages med rester fra helgens taco, og passer godt til middag eller som lunsj. Bruk det du har i kjøleskapet, og topp med litt rømme. 

Kjøttdeigen kan serveres varm eller kald i salaten - det er opp til deg!

Fikk du lyst på tacosalat, men har ikke tacorester? Du kan kjøpe ferdig tacosalat hos oss, eller du kan sette sammen din egen i salatbaren. 

3. Digg frokostburrito

Burrito til frokost er kanskje ikke så vanlig her hjemme, men slettes ikke uvanlig i USA.

Prøv denne klassiske oppskriften på frokostburrito med eggerøre, kjøttdeig og hjertesalat. Perfekt helgefrokost!

Emblem
Tacolefser fint kan fryses? Har du lefser til overs, kan du legge dem i fryseren og ta dem opp igjen når du skal bruke dem.

4. Ostesmørbrød med taco-vri

Ostesmørbrød er perfekt til kvelds, og med tacokjøttdeig, godt brød og smeltet ost fungerer denne oppskriften like godt som en enkel middag. 

5. Spennende vaffelnachos

Denne oppskriften kapret førsteplassen i Årets restematoppskrift i 2023, og er absolutt verdt å prøve. Her får du spennende nachos med en vri, hvor rester av taco serveres på vafler. Dette smaker minst like godt som gårsdagens middag!

6. Smakfull tacopizza

Har du igjen rester etter tacomiddagen, men har lyst på pizza? Med denne oppskriften kan du kombinere begge. 

Fordel tacosaus, kjøttdeig, mais, tomatskiver, rødløk og ost på hver tortilla, og varm den i ovnene til osten er smeltet og tortillaen har blitt brun i kantene.

Topp gjerne med litt rømme og salsa!

7. Tostadas

I Mexico er det vanlig å fritere tortillas, for å få sprø tostadas. Disse kan du så toppe med alt fra frisk tomatsalsa, til pulled pork eller ceviche. En super måte å bruke rester av tortillas på.

8. Tortilla wrap hack

Har du sett TikTok trenden tortilla wrap hack? Denne kan du også teste med rester av lomper og lefser, men det er lurt å ikke ha alt for mye fyll.