Slik får du mer smak på sommermaten

Slik får du mer smak på sommermaten

Er du lei ketchup, sennep og en smakløs dressing som eneste tilbehør til grillmaten? Du er ikke alene. Derfor har MENY flere sauser med spennede smaker. I sommer er det chili, røyk og tropiske smaker som gjelder!

Selv om klassikere som ketchup og sennep nesten alltid er representert ved et grillmåltid, er det mange spennende nyheter til til grillmaten denne våren. 

– De siste årene har det kommet mye nytt og spennende, og jeg opplever også at de nye sausene og tilbehøret treffer bra når vi tenker på hvor forskjellige smaksløker vi har, forteller MENY-kokk Thomas Høe.

- Produktene fra Sticky Fingers kan brukes til så mye mer enn grillmat! De passer ypperlig som glaze til ovnsstekt kjøtt, eller som dip til fries og kyllingvinger.

Sliders - liten burger med mye smak

Sliders - liten burger med mye smak

Miniburgerne er både kosemat og fullverdig middag. Lek deg med en miks av spennende smaker neste gang du legger sliders på grillen. Her er alt du trenger å vite om miniburgere!

Noen av vårens spennende nyheter er blant annet Voodoo Truffle Mayo, Chimichurri Aïoli og Mississippi Hamburger Sauce. Sistnevnte passer også godt på pizzaen!

Bli kjent med de spennende produktene her: 

 • Voodoo Truffle Mayo
  Majonesbasert saus med smaken av svart trøffel med følge av friske urter og hvitløk. Laget
  avfyldig hvit, typisk amerikansk majones med små sorte prikker.​ God på hamburger, pizza og pommes frites. Også godt som dip til potetgull!

 • Chimichurri aïoli
  Persille, koriander og oregano gir denne aiolien en nydelig grønn fasett. Dette er en fløyelsmyk saus med frisk urtesmak. Prøv den på hamburger, pølser og kylling. Kanongod i smørbrød og på røkelaks!

 • Mississippi Hamburger Sauce
  En delikat lyserosa majonesbasert saus med sødme fra amerikansk ketchup og smaken fra dill. Med lett pirrende Cayenne smak.​ Perfekt på hamburger, til fiskepinner og til salater. Supert som dip og pizzatopping!
Bytt ut ketchup og sennep til fordel for spennende sauser som løfter grillmåltidet til nye høyder! Bytt ut ketchup og sennep til fordel for spennende sauser som løfter grillmåltidet til nye høyder!
 • Sriracha Super Sauce
  En klassisk ranchdressing med spicy sriracha-saus. Nydelig hamburger eller som dipp til pommes frites. Passer også bra til kylling, fisk og skalldyr.

 • Devil of Dallas
  Eksplosiv BBQ-saus med en deilig flørt av tart cherries
  ​Passer til alle typer grillmat, spesielt grillbein, burger og kylling.

 • Give Peach a Chance
  En søt smaksbombe av en grillsaus med frisk og fruktig smak av fersken. Prøv den som glaze til kyllingbryst eller som topping til ostesmørbrød med salt skinke eller bacon.
De 5 største grilltrendene

De 5 største grilltrendene

Det skal være god kvalitet og råvarer, mer frukt og grønt og alkoholfritt. Dette er årets trender i sommer!

 • Grill Father BBQ
  Spicy amerikansk BBQ-saus med krydret søt, smak med et lite kick av chili.​ Fast følge til hamburger, pulled porkspareribs og annen god grillmat.

 • Bar & grill sauce
  En mild, mørk BBQ-saus med søt, rund røyksmak og et hint av smør. Passer til alle typer grillmat, hamburger og ribs. Gir en utmerket grillsmak på alt av kjøtt og fisk.

 • Chipotle majones
  En fyldig og spicy amerikansk majones tilsatt chipotle, hvitløk og gressløk​. Nydelig til kyllingvinger, fisk eller som dressing på en saftig burger eller sandwich. 

Prøv nye smaker på grillmaten i sommer! Prøv nye smaker på grillmaten i sommer!

Smaksrik ketchup og sennep

Om du fremdeles helst vil bruke ketchup og sennep, har vi flere varianter som er en bedre match til grillmaten. Prøv en av disse:

 • Sriracha ketchup
  Dyp rød ketchup med med et skikkelig kick fra srirachasaus.​ Passer til alt du vanligvis ville brukt ketchup til. Dette er en perfekt oppgradering!

 • Røkt chipotle ketchup
  Spicy amerikansk ketchup med røkt chipotle​​Innertier på hamburger og perfekt til alle som elsker smaken av chipotle

 • Classic Ketchup
  Denne ketchupen har en enestående god og rund smak med en anelse fennikel. En perfekt balanse mellom søtt, salt og syrlig. Smaken likes av alle og er en helt naturlig oppgradering fra "vanlig" ketchup.

 • American yellow mustard
  Delikat og klassisk amerikansk sennep med et hint av hickory-røyk.Med sin neongule farge, og klassiske smak, er den en klar vinner.

Bytt ut den vanlige ketchupen og sennepen med disse:

God topping, ost og selvfølgelig en smaksrik saus gjør burgeren til en fantastisk smaksopplevelse! God topping, ost og selvfølgelig en smaksrik saus gjør burgeren til en fantastisk smaksopplevelse!

Tilbehøret som setter prikken over i-en

Det er ikke bare sauser, dressinger og en ny vri på ketchup og sennep som med fordel kan brukes til grillmaten. Hvorfor ikke prøve en ny vri på sylteagurken? 

 • Dill pickles
  Knasende sprø sylteagurker med tydelig dillsmak. Nydelig på hamburger, pølser og i sandwich. Prøv dem også i potetsalat, i salater og til fish & chips.

 • Hot'n Sweet Pickles 
  Premium «double pickled» sylteagurker i en nydelig søt og sur lake med chilipepperflak for et ekstrakick i ganenSupert på pølser og hamburger, men også et spennende tilbehør til snitter!

Gi hamburgeren enda mer smak med Montery Jack-ostene. Prøv Truffle Jack neste gang du griller hamburger. Den har fantastisk smak og smelteevne, og en svak duft av deilig trøffel!