Enkle sommersalater

Enkle sommersalater

Salat er lett å lage og smaker like godt som tilbehør til grillmaten som for seg selv som en selvstendig rett. Bland inn sesongens frukt og bær - spesielt jordbær og bringebær passer godt i salat!  Bli inspirert av våre fristende salater.

Ferske salater fra ferskvaredisken:

God salat til grillmaten

En frisk salat er aldri feil til sommerens grillmat. Lag en klassisk gresk salat, en god tomatsalat med balsamico eller kanskje en velsmakende brokkolisalat med bacon? Her er salatene du trygt kan servere til ethvert grillmåltid.

Har du rester av ferdigblandet salat med dressing? Bruk den istedenfor coleslaw på burgeren eller pølsene!

Salater med frukt og bær

Frukt og bær passer perfekt i en god salat. Moden frukt og bær tilfører frisket og en god sødme som passer godt i de fleste salater, oster og kjøtt. Har du lyst til å prøve en sommerlig salat med frukt eller bær? Her er noen av våre favorittoppskrifter:

Sommerlige salater med fisk og skalldyr

Skalldyr og skalldyrfat er noe mange forbinder med sene sommerkvelder og bølgeskvulp, men de passer også godt i en frisk salat. Enten du har rester til overs fra gårsdagens rekelag eller bare har lyst på fisk og skalldyr, er salat et perfekt måltid i sommervarmen.

Ikke glem det gode tilbehøret

Gode salater med biff

Biff er godt på grillen med typisk tilbehør som bakt potet, coleslaw og asparges, men kan også nytes i en lettere salat med friske smaker. Biff smaker særdeles godt med enkelt tilbehør som balsamico eller enkle dressinger og pesto. 

En god salat starter med gode råvarer

Fristende kyllingsalat med gode smaker

Kyllingsalat er en klassiker som aldri går av moten. En klassisk cæsarsalat, en god pastasalat eller hva med  en fisk kyllingsalat med vannmelon? Kylling kler mange smaker, og passer dermed til det aller meste. Prøv kylling med frukt, bær eller stekte grønnsaker.