Fristende sommersalater
bilde av embelem

Fristende sommersalater

Vi elsker friske og fargerike salater hele året, men spesielt nå på våren og sommeren. Tenk hele regnbuen og bland grønn salat og avokado med røde tomater og bær, gul ananas og mango og oransje fersken og gulrot. Vi gir deg oppskrifter på store middagssalater og enkelt tilbehør.

Ferske salater fra ferskvaredisken:

Salat som fargerikt tilbehør

Gode salater er nydelig tilbehør til sommerens grillmat. Du kan gjerne også ha grønnsaker på grillen og  lage lune salater.

Potetsalat med en vri

Salater med frukt og bær

Frukt og bær passer perfekt i en god salat. Moden frukt og bær tilfører frisket og en god sødme som passer godt i de fleste salater, oster og kjøtt. Har du lyst til å prøve en sommerlig salat med frukt eller bær? Her er noen av våre favorittoppskrifter:

Sommerlige salater med fisk og skalldyr

Skalldyr og skalldyrfat er noe mange forbinder med sene sommerkvelder og bølgeskvulp, men de passer også godt i en frisk salat. Enten du har rester til overs fra gårsdagens rekelag eller bare har lyst på fisk og skalldyr, er salat et perfekt måltid i sommervarmen.

Gode salater med biff

Biff er godt på grillen med typisk tilbehør som bakt potet, coleslaw og asparges, men kan også nytes i en lettere salat med friske smaker. Biff smaker særdeles godt med enkelt tilbehør som balsamico eller enkle dressinger og pesto. 

En god salat starter med gode råvarer

Fristende kyllingsalat med gode smaker

Kyllingsalat er en klassiker som aldri går av moten. En klassisk cæsarsalat, en god pastasalat eller hva med  en fisk kyllingsalat med vannmelon? Kylling kler mange smaker, og passer dermed til det aller meste. Prøv kylling med frukt, bær eller stekte grønnsaker.