Lidenskap for mat

Lidenskap for mat

Liker du matlaging og er lidenskapelig opptatt av mat? Vi også. Her finner du oppskrifter, ukens tilbud, tips om tilberedning av mat og tips for å unngå matsvinn. Husk at MENY leverer mat hjem på døren.

Det er mye kjærlighet i god mat. Lidenskap til mat kan være gode råvarer, kvalitetstid på kjøkkenet, å lære nye ting, smake nye smaker og fine matopplevelser sammen. Det handler også om tålmodighet og respekt for mat. 

Lidenskap og håndverk

Bak ferskvarediskene hos MENY står det over 600 eksperter som ikke bare har mye kunnskap om faget, men som også har en ekte lidenskap for det de driver med. Her finner du bakere, slaktere, pølsemakere, fiskehandlere, osteeksperter og kokker som hver dag står grytidlig opp for gjør klart til kundene kommer. 

Vi er stolte av å tilby kundene våre det beste innen ferskvare og et variert utvalg som gjør det lettere å spise bedre. 

Oppskrifter til alle anledninger

Vi har tusenvis av oppskrifter på både lette og avanserte middager, fristende kaker og bakst, sunnere retter, vegetar samt tips til trender og råvarer i sesong. Kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage? 

Gå til alle oppskifter

Ukemeny med middagstips

Hver uke setter vi opp forslag til en ukesmeny med 7 middagstips, ofte basert på sesong og hvilke råvarer som er på tilbud hos MENY denne uken. 

Sjekk ukemeny
Dette er maten vi var opptatt av i 2019

Dette er maten vi var opptatt av i 2019

Til tross for at søkemotorene gjør det enkelt å lære seg å lage alt fra kinesiske dumplings til spanske kjøttboller, inneholder listen over mest søkte matrelaterte ord nesten utelukkende klassiske, norske bakefavoritter.

Emblem
Få maten levert hjem på døren! Handle matvarer og drikke i nettbutikken og få alt levert hjem samme dag.

Ukens tilbud hos MENY:

Sammen kan vi kaste mindre mat

Å kaste mat er en stor miljøbelastning. Hver åttende handlepose kastes, viser forskning. Slik kan det ikke fortsette - her må vi alle bidra.

I MENY har vi innført flere tiltak med mål om å kaste 50 prosent mindre spiselig mat innen 2025. Dette er noen av tiltakene MENY-butikkene har for å få ned mengden spiselig mat som kastes:

  • Kjøledisk med nedprisede varer med kort holdbarhet
  • Nedprisning av gårsdagens brød 
  • Samarbeid med Too Good to Go
  • Presise innkjøp og gode rulleringsrutiner
Rester etter middagen eller pålegg som nærmer seg utløpsdato? Omelett kan fylles med det aller meste. Rester etter middagen eller pålegg som nærmer seg utløpsdato? Omelett kan fylles med det aller meste.

Dette er tre gode tips til deg som forbruker: 

  1. Ha oversikt over kjøleskapet og planlegg innkjøpene dine 
  2. Ta godt vare på restematen og la torsdag være restetorsdag
  3. Se, lukt og smak på mat som har gått over dato, før du kaster den. 
Slik oppbevarer du maten riktig i kjøleskapet

Slik oppbevarer du maten riktig i kjøleskapet

Ved å oppbevare maten riktig i kjøleskapet kan du spare både penger og miljøet ved å kaste mindre mat. Se våre tips til oppbevaring.