Slik steker du pizza på grillen Se video

Slik steker du pizza på grillen

Visste du at pizza enkelt kan grilles? En kombinasjon av pizzastein og kulegrill gir en knasende sprø pizza og deilig smeltet ost. Her er våre tips til å grille pizzaen!

En tynn, knasende sprø bunn får man som regel i en tradisjonell, vedfyrt pizzaovn. Her ønsker man intens temperatur på rundt 300 grader, dette sikrer et knasende sprøtt, men saftig resultat.

En kulegrill i kombinasjon med en pizzabakesten er perfekt til pizza nettopp på grunn av muligheten for god varme.

Et hint av smak fra kullet gjør dette tilnærmet likt opplevelsen du får av pizza bakt i en pizzaovn.

Slik griller du pizza

  1. Gjør grillen klar til høy, direkte varme.
  2. Legg bakesteinen midt på grillristen, la den bli skikkelig varm – det tar omtrent 20 minutter.
  3. Legg pizzaen på bakesteinen. Her kan du eventuelt "skli" bunnen over på grillen med bakepapir under, dra vekk papiret etter 30 sekunder når bunnen har satt seg litt. 
  4. Gå deretter over til å steke pizzaen på indirekte varme. Hvis du bruker en gassgrill slukker du brenneren som er direkte under steinen. På kullgrillen legger du kullet i en sirkel i ytterkant av grillen, slik at det ikke er kull rett under stenen.
  5. Pizza grilles under lokk på grillen. Følg godt med, den høye varmen og tynne bunnen gjør at pizzaen er ferdig på få minutter!
Du kan også legge litt røykflis i grillen for ekstra god smak.

Slik lager du italiensk pizza

Italiensk pizza er gode, enkle råvarer uten masse dilldall - kun gode råvarer i harmoni. Her gjelder det å tenke "less is more". Har du for mye fyll på en italiensk pizza, vil nemlig ikke bunnen bli skikkelig sprø.

Å bruke pizzamel i pizzadeigen gjør pizzaen lettere å jobbe med, slik at du enkelt får en tynn, sprø pizzabunn. Å bruke pizzamel i pizzadeigen gjør pizzaen lettere å jobbe med, slik at du enkelt får en tynn, sprø pizzabunn.

Gjør pizzaen bedre med pizzamel:

Det viktigste når du skal lage italiensk pizza er den tynne bunnen. Bruk mel av Tipo 0 eller Tipo 00, denne meltypen har mer stivelse og glutenprotein enn vanlig hvetemel, og er derfor lettere å jobbe med. 

Dette trenger du:

  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1,85 dl lunket vann
  • 2 ts olivenolje
  • 225 g pizzamel (gjerne tipo 0 eller tipo 00)
Dette er hemmeligheten bak en god pizzasaus

Dette er hemmeligheten bak en god pizzasaus

Tomatsaus til pizza blir best når du lager den selv. Hjemmelaget pizzasaus løfter faktisk smaksopplevelsen av en pizza og det er letter å lage enn du tror. Vi viser deg hvordan og deler våre beste tips.

Slik gjør du:

  1. Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis.
  3. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig.
  4. Sett deigen et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse.
  5. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse.
  6. Legg på ønsket fyll.
Har du ikke pizzastein kan du bruke langpanna fra ovnen eller en stekepanne av jern som ståler høy varme.