Møt matarbeiderene i MENY i små filmsnutter
I MENY har vi ca. 9500 ansatte, og hos oss er det rom for alle. Menneskene - med deres personlighet og fagkunnskap - er det viktigste for oss.
Vi jobber målrettet med kompetanseutvikling, trivsel, mangfold og inkludering.
I serien vår «Matarbeiderne i MENY» kan du bli kjent med noen av våre matarbeidere. Målet er å vise vårt store mangfold, men også den flotte innsatsen og den store lidenskapen matarbeiderne våre har for mat.
Filmene er på ca. 2 minutter.
Filmsnutter – Matarbeiderne i MENY
Sjokoladekari på MENY Saga
Kari Olsen driver sjokoladefabrikk og jobber hos MENY Saga i Skien.
Erlend Torp Helmersen på MENY Hovenga
Erlend er født med Downs syndrom og er i dag tørrvaresjef hos MENY Hovenga i Skien.
Jon Robert Moen på MENY Fosnavåg
Jon Robert driver det lokale fiskemottak og er kjøpmann hos MENY Fosnavåg.
Marianne Jensen på MENY Nanset
Marianne har jobbet i MENY siden 1989, og det er ingen tvil om at den erfarne matarbeideren er så mye mer for folk enn ei «kassadame» som scanner varer.
Øystein Eie på MENY Tuven
Øystein Eie jobbet i Japan og på Norges beste restauranter, før han tok med seg lidenskapen for mat til ferskvaredisken.
Mahad Ali på MENY Grønland
Da koronapandemien stengte ned landet vårt skjønte Mahad Ali hvor viktig dagligvarebutikkene faktisk er, både for å handle inn nødvendigheter og ikke minst som møteplass.
Emilie Kristiansen på MENY Bryn
Emilie skulle egentlig bli servitør, men var litt for sjenert. Nå leder hun hele netthandelsavdelingen på MENY Bryn.
Lasse Fure - MENY Stadiontunet
Lasse er lærling i butikkslakterfaget på MENY Stadiontunet og har allerede fagbrev som butikkmedarbeider. Drømmen er å ha egen butikk og bli kjøpmann.
Beate Vamsti Gustavsen på MENY Flåtten
Beate har en unik kjærlighet til gode råvarer. Nå er butikkslakteren på vei til å bli en av MENYs frukt og grønt-eksperter.
Henrik Kristian på MENY Os
Henrik Kristian jobber som ferskvaremedarbeider på MENY Os. Han liker å hjelpe både på jobb og fritid, og drømmer om å bli rapper med tekster folk kan kjenne seg igjen i.
Mohamad Rihawi på MENY Høvik
Mohamad kom til Norge fra krigsrammede Syria. Her studerer han ved siden av jobben i ferskvaredisken, og er glad for mulighetene han har til å videreutvikle seg i MENY.
Morten Finnbråten fra MENY Østerås
Morten trivdes ikke på skolebenken og fikk seg jobb i ferskvaredisken på MENY. Han drømmer om å drive med e-sport på fulltid, men ser også for seg en framtid med utdannelse innenfor matarbeid.
Halina Tretsianokova på MENY Rasta
Halina er hørselshemmet, men lar seg ikke stoppe av det i kommunikasjon med kundene. Hennes leder roser henne opp i skyene og mener at flere bør ansatte mennesker med hørsels- og synsutfordringer.
Christian Clasen på MENY Gystadmarka
Det Christian Clasen ikke fikk vist på skolebenken, det får han vist på jobb. Christian er ferskvaresjef på MENY Gystadmarka og har en sterk lidenskap for mat. Den får han utøve både i jobben som ferskvaresjef og i konkurranser
Mimoun Kandrouch på MENY Drøbak City
Mimoun levde tidligere et liv med rus og kriminalitet. Gjennom utdanningen i fengselet kom han i kontakt med en lærer som anbefalte han jobb i MENY, en mulighet han grep med begge hender. I 2022 meldte han seg på NM i Sjømathandler og ble blant topp tre beste.
Lars Engen på MENY Fornebu
Lars er osteansvarlig på MENY Fornebu, og var dommer under World Cheese Awards i 2023. Han gikk fra å ikke vite hva han skulle bli, til å finne sin vei i matfagene og lidenskapen for ost.
Monica Saur Høyer på MENY Tiller
Fra fitness til frukt og grønt! Monica er ansvarlig for frukt- og grøntavdelingen på MENY Tiller, og sier selv at hun har livstidskontrakt i MENY.
Henning Jacobsen og Christian Heinonen, MENY Oasen
Henning og Christian har 34 års erfaring som pølsemakere - det er ikke rart pølsene de lager er prisvinnere! Bli med inn på pølsemakeriet som er en del av MENY Oasen i Bergen
Kristoffer, MENY Wilbegjordet
Kristoffer er ferskvaresjef på MENY Wilbergjordet og har lidenskap for rene råvarer og kortreist mat. Gode råvarer gjør at du ikke trenger å være verdens flinkeste kokk, for gode råvarer gir god mat. Kristoffer vil lage mateventyr for kundene sine og gjennom sine historier om mat, utdanne kunden til et godt måltid