Slik sparer du penger på mathandelen

Slik sparer du penger på mathandelen

Publisert 18. august 2022
De fleste av oss må nå frem med sparekniven. Her er 9 tips til deg som vil kutte i matbudsjettet, men likevel spise godt. Mange av tipsene er også bra for miljøet.

1. Planlegg innkjøpene

Sjekk hva du har før du lager handleliste. Planlegg også for flere middager så du sikrer at ingrediensene "matcher" og du får brukt opp alt. 

2. Benytt ukens tilbud

Start handlelisten med å sjekke ut hvilke tilbud vi har. Hver uke har vi over hundre varer på tilbud og flere 3 for 2-dealer hvor du kan plukke og mikse dine favoritter, og få 33% rabatt på alle tre. 

Søk også etter billige alternativer, som First Price - vårt billigste alternativ. 

Se ukens tilbud her
Husk også dine personlige kupongtilbud, som du får på varer du kjøper ofte.

3. Sjekk nedprisingshylla

Start handleturen med å ta en sving innom nedprisingshylla hvor du får 20-50 prosent rabatt. Her ligger ofte ferske kjøttdeiger, ferske kyllingprodukter og fersk fisk, men også meieriprodukter og oster.

Frem til kl. 11 er det også mulig å kjøpe gårsdagens brød til kr. 15, og før stenging kan du kjøpe tre småvarer (boller, wienerbrød o.l.) til kr. 15.

I nedprisingsdisken kan du finne mye spennende mat til ekstra god pris I nedprisingsdisken kan du finne mye spennende mat til ekstra god pris
Mange MENY-butikker samarbeider også med Too Good To Go, og selger forundringsposer med alt fra varmmat til bakervarer, kjøtt og fiskeprodukter som har dårlig dato. Sjekk appen for en god deal!

4. Tenk gjenbruk

Husk å ha med egne gjenbruksposer til butikken, så slipper du å kjøpe plastbæreposer. Det er også lurt å gjenbruke alt fra små plastposer, aluminiumsfolie og bakepapir til plastbokser.

Og hvorfor ikke maskinvaske oppvaskkosten og kjøkkenkluten litt oftere, fremfor å stadig kjøpe ny? Velg ellers refillprodukter, der det finnes.

5. Ikke kjøp mer enn du trenger

I våre ferskvaredisker kan du be om akkurat riktig mengde av for eksempel fisk, kjøtt og ferdige salater. Her kan du også be om å få store forpakninger delt i to, om du kun ønsker å kjøpe halve.

Skal du bare ha litt grønt som tilbehør? Da er kanskje salatbaren det beste valget fremfor å kjøpe store forpakninger med salat og grønnsaker. 

Kast mindre mat - kjøp bare det du trenger

Kast mindre mat - kjøp bare det du trenger

Enten du skal ha middag for to eller bor alene, er det frustrerende å måtte kjøpe store pakninger med mat som enten fyller opp fryseren eller som ender opp i søpla. Det har MENY gjort noe med.

6. Tenk oppbevaring 

Har du et ryddig kjøleskap, får du bedre oversikt over hva du har og hva som bør brukes opp. Husk å legg rester i tette bokser i kjøleskapet. Sett deg også inn i hvordan du best oppbevarer og fryser inn mat.  

7. Lag digge restemåltider

Det finnes masse gode oppskrifter på restemat. Hva med å legge opp til restemat en gang i uka, kanskje som en buffet. Eller fylle matboksen til morgendagens lunsj?

Rester etter taco? Slik bruker du dem

Rester etter taco? Slik bruker du dem

Med enkle grep kan tacorestene forvandles til digg helgefrokost, spennende lunsj eller nye middager. Se gode tips til hvordan du kan bruke tacorester her.

8. Tryll frem restaurantmat hjemme

Skal du spise med venner eller har lyst til å kose deg litt ekstra? Tryll frem restaurantmåltidene hjemme - til en langt billigere penge. Det er for eksempel enkelt å lage «restaurant-pizza» hjemme. 

Se flere pizzaoppskrifter

9. Ikke kast best-før-varer

Husk at best-før-datomerking betyr at du trolig kan spise varen etter at den er gått ut. Se, lukt og smak på varen for å finne ut om den fortsatt er ok. Det er ingen risiko for at du blir syk, kvaliteten kan eventuelt være noe forringet.