Trainee i MENY
For alle våre ansatte er det muligheter for videre karriere i MENY. Er du en av de som tar ansvar, står på og alltid gjør det lille ekstra? Synes du i tillegg det både er spennende og givende å samarbeide og hjelpe kollegaer?
Da er du kanskje en av våre neste kjøpmenn eller ferskvaresjefer, og traineeprogrammet kan hjelpe deg på veien!
Om traineeprogrammet
Traineeprogrammet er et spesialtilpasset kursprogram for deg som ønsker å bli enten kjøpmann eller ferskvaresjef.
Programmet går over ti måneder, med oppstart i august hvert år. Du kommer inn i en klasse med andre traineer i MENY, og dere får et nettverk som strekker seg langt utover din egen region.
I løpet av programmet får dere blant annet verktøy til å håndtere overgangen fra å være medarbeider til å bli leder, trening i vanskelige samtaler, rekruttering, hvilke lover og regler man må forholde seg til som leder og ikke minst selvinnsikt. Du får prøvd deg i alle butikkens avdelinger i tillegg til opplæring innen ledelse, økonomi, drift og fag.
Din hovedveileder vil være kjøpmannen i din butikk, eventuelt ferskvaresjefen for ferskvaretraineene.
Når starter søknadsprosessen?
Traineekullet for året 2020/2021 er allerede valgt ut. Vi starter søknadsprosessen for året 2021/2022 våren 2021.
Hvem kan søke?
Butikktrainee
For å søke som butikktrainee bør du ha 2 års relevant utdanning etter videregående skole, for eksempel utdanning innenfor Retail Management, ledelse eller administrasjon. Du kan også søke hvis du har jobbet i butikk i minst 2 år.
Ferskvaretrainee
For å kunne søke som ferskvaretrainee bør du ha fagbrev som butikkslakter, kokk og/eller sjømathandler, og erfaring fra en av våre butikker. Du kan også søke hvis du har lang fartstid i butikk, men ikke har fagbrev.
Møt Henrik, Jenny og Sivert
Her kan du se tre korte snutter om to tidligere og en nåværende trainee i MENY.
Det viktigste jeg lærte på traineeprogrammet var hvordan jeg er som kollega og leder.
- Torgeir Trippestad Berg, trainee 2016/17
Jeg lærte definitivt mest om meg selv og min interaksjon med andre.
- Jenny, trainee 2017/2018
Visste du at?
95 % av alle norske bedrifter har færre enn 20 ansatte. I en gjennomsnittlig MENY-butikk er det 51 ansatte!
Gjennomsnittsbedriften i Norge omsetter for rundt 12 millioner kroner. Den gjennomsnittlige MENY-butikken omsetter for 98 millioner, over 8 ganger så mye!
Interessert i å bli trainee?
Søknadsfrist 1. mai 2021.