Salat med persimon og blåmuggost

Spennende salat med søt persimonfrukt, ristede pekannøtter og smakfull blåmuggost. Kombinasjonen av søtt og salt gir en nydelig smaksbome av en salat.
Salat med persimon og blåmuggost

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bruk en middels varm stekepanne. Smelt smør og ha oppi pekannøtter, kanel, sukker og muskatnøtt.
  2. Stek nøtteblandingen lett i fem minutter. Rør jevnlig for å unngå at den svir seg. Legg deretter nøtteblandingen på bakepapir
  3. Visp sammen olivenolje, eddik, salt, sennep og sukker (hvis ønskelig) inntil det er godt blandet. Sett vinaigretten til siden.
  4. Del opp persimon i båter og del blåmuggost i grove biter. Ha begge i en stor bolle.
  5. Ha oppi salat, nøtteblandingen og tørkede tranebær. Hell vinaigretten over og bland godt før servering.