Potet- og blomkålgrateng med skinke

Smakfull og god familiefavoritt som enkelt kan varieres ut i fra det du har. Her har vi skinke, dill og litt dijonsennep for ekstra god smak. Serveres med grovt brød.
Potet- og blomkålgrateng med skinke

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Du kan bytte ut skinken med det du har for hånden. Prøv for eksempel røkt fisk!

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C. Ha potetene i en ildfast form og stek dem i ovnen i ca 10 minutter til de er møre.
  2. Del blomkål og brokkoli i buketter og finhakk løk og dill. Skjær skinke og poteter i små terninger.
  3. Kok blomkål og brokkoli møre i vann i ca. 5 min. Spar 6 dl av kokevannet til sausen og ha grønnsakene og skinken i formen.
  4. Fres løken i olje. Rør først inn mel, så vann og melk. La blandingen småkoke i 5 min. Ha i sennep og dill og smak til med salt og pepper. Topp med kremost før du setter den i ovnen.
  5. Stekes i ovnen på 225 °C i ca. 10 minutter til den er gyllen. Serveres med godt grovbrød eller en enkel salat til.
Sett ovnen på 225 °C. Ha potetene i en ildfast form og stek dem i ovnen i ca 10 minutter til de er møre.