Lammecarré med blåbær og kantareller

Her er det mye smak av høst på tallerkenen med lam, persillerot, blåbær og skogens gull: Kantareller! Hele blåbær i sausen tilfører både syre og sødme, og skaper kjempefin balanse i denne retten for de mørke høstkveldene.
Lammecarré med blåbær og kantareller

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Rut fettet på lammecaréen med en spiss og skarp kniv. Gni inn med salt og pepper.
 2. Brun kjøttet i smør i en varm stekespanne med fettsiden ned først, sammen med timian og hvitløk. Når fettet er brunet litt, stekes kjøttet raskt på alle sider.
 3. Legg caréen med fettsiden opp i en ildfast form sammen med timian og hvitløksfedd. Stek i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter. Bruker du steketermometer, er perfekt kjernetemperatur 58 grader.
 4. La alltid kjøttet få hvile 5 minutter før du skjærer i det.
 5. Skrell poteter og persillerot og skjær i terninger. Kok møre i usaltet vann.
 6. Hell av vannet og mos grønnsakene med en potetmoser.
 7. Tilsett melk og smør og mos enda finere før du smaker til med salt og pepper. Ungå å bruke kjøkkenmaskin eller stavmikser på mos med potet. Den harde behandlingen med knivbladene gjør mosen seig.
 8. Stek sjalottløk og hvitløk et par minutter i smøret.
 9. Tilsett tomatpuré og fres et par minutter til.
 10. Tilsett rødvin og la alkoholen koke bort før du har oppi kjøttkraft, timian og sukker.
 11. La sausen koke og redusere noe før du smaker til med salt og pepper og jevner med maizena om nødvendig. Tilsett blåbærene rett før servering og la dem forsiktig varmes igjennom i sausen.
 12. Rens og tørk kantarellene fri for jord og rusk. Fres dem i smør på pannen til de er gyldne og møre. Smak til med salt og pepper.