Lammeribbe med rotgrønnsaker og urtedipp

Er du glad i smaken av lam, vil du elske sprø, grillet lammeribbe. Du kan variere med mange ulike krydder og smaker til dette saftige kjøttet med sprø stekeskorpe, men en sikker vinner er alltid hvitløk og rosmarin. Knallgod kosemat som gjør seg selv i ovnen og gjerne kan spises med fingrene.
Lammeribbe med rotgrønnsaker og urtedipp

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Hvis fettet ikke allerede er rutet, gjør du dette med en skarp kniv. Gni lammeribben inn på begge sider med salt, pepper, grovhakket frisk rosmarin og knust hvitløk.
  2. Vask, skrell og del grønnsakene i like store biter og legg dem i en ildfast form eller langpanne. Vask potetene, del dem i båter og legg dem sammen med grønnsakene.
  3. Bland alt sammen godt med litt olivenolje, grovmalt pepper og salt. Legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp.
  4. Stek ribbe og grønnsaker midt i ovnen på 150 grader i 1,5 timer eller til kjøttet er mørt og slipper benet. De siste 5-10 minuttene kan du skru opp varmen og bruke grillelementet, slik at ribba får en deilig, sprø stekeskorpe.
  5. Bland rømmen med finhakket basilikum og knust hvitløk. Smak til med salt og pepper.
  6. Del lammeribben i serveringsstykker ved å føre kniven nedover langs bena. Server med de møre rotgrønnsakene og urtedippen.
Hvis fettet ikke allerede er rutet, gjør du dette med en skarp kniv. Gni lammeribben inn på begge sider med salt, pepper, grovhakket frisk rosmarin og knust hvitløk.
Vask, skrell og del grønnsakene i like store biter og legg dem i en ildfast form eller langpanne. Vask potetene, del dem i båter og legg dem sammen med grønnsakene.
Stek ribbe og grønnsaker midt i ovnen på 150 grader i 1,5 timer eller til kjøttet er mørt og slipper benet. De siste 5-10 minuttene kan du skru opp varmen og bruke grillelementet, slik at ribba får en deilig, sprø stekeskorpe.
Bland rømmen med finhakket basilikum og knust hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Del lammeribben i serveringsstykker ved å føre kniven nedover langs bena. Server med de møre rotgrønnsakene og urtedippen.