Klassisk reinsdyrstek

Oppskrift på surret og helstekt reinsdyrstek. Reinsdyrkjøtt er særdeles mørt og magert, og en god oppskrift på reinsdyrstek er et godt middagstips til mørke høstkvelder. Med sin kraftige viltsmak, servert med tilbehør som grønnsaker, rømme og tyttebær, gir det mange glede ved matbordet
Klassisk reinsdyrstek

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Imponer dine gjester med denne klassiske reinsdyrsteken.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C. Del grønnsakene, bortsett fra potetene, i passelige biter. Legg grønnsaker og hele, små poteter i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper, litt rosmarin og bland godt.
  2. Gni reinsdyrsteken godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør og brun reinsdyr­steken. Legg steken i den ildfaste formen med grønnsakene. Steketid for reinsdyrstek er litt over 2 timer. Bruk steke­termometer, og stek i ovnen i ca. 2 timer til steketermometeret viser 62–65 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp.
  3. Bland seterrømme og rørte ­tyttebær, og sett i kjøleskapet frem til servering. Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene. Server med tyttebær og rømme, kokte poteter og viltsaus eller rødvinsaus.
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Del grønnsakene, bortsett fra potetene, i passelige biter. Legg grønnsaker og hele, små poteter i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper, litt rosmarin og bland godt.
Gni reinsdyrsteken godt inn med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør og brun reinsdyr­steken. Legg steken i den ildfaste formen med grønnsakene. Steketid for reinsdyrstek er litt over 2 timer. Bruk steke­termometer, og stek i ovnen i ca. 2 timer til steketermometeret viser 62–65 °C. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp.
Bland seterrømme og rørte ­tyttebær, og sett i kjøleskapet frem til servering. Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene. Server med tyttebær og rømme, kokte poteter og viltsaus eller rødvinsaus.