Enkle dressinger til salaten
Start med en god olivenolje
Vårt enkleste tips er å toppe salaten med en god olivenolje. Denne kan du enkelt smakssette hjemme ved å tilsette chili, hvitløk eller urter i en flaske sammen med oljen, og la den stå noen dager eller uken på benken. Da vil oljen ta stadig mer smak av det du har hatt oppi. Smakssatt olivenolje er godt både på pasta og til grønne salater.
Fransk vinaigrette
For mer smak kan du kombinere oljen med en god balsamico eddik, eller blande sammen en fransk vinaigrette av olivenolje, Dijonsennep, eddik, hvitløk og honning. Se oppskrift under.
Vinaigrette passer godt til grønne og blandede salater, som kyllingsalat, salater med kuttet frukt eller middagssalater med kikerter, nøtter og ost.
Se også vinaigrette med pasjonsfrukt.
Enkel rømmedressing
Rømmedressing går raskt å lage hjemme. Du kan også bruke creme fraiche dersom du har det. Press litt hvitløk, og rør inn sammen med noen dråper frisk sitron og noen finhakkede urter som persille, kjørvel eller basilikum. Smak til med salt og pepper.
Rømmedressing er godt til kyllingsalat, salat med laks og pastasalat.
Se også oppskrift på dressing med gresk yoghurt:
Dressing til Cæsarsalat
Den populære cæsarsalaten har en helt egen dressing som gir retten dens signatursmak. Dressingen består blant annet av eggeplommer, Dijon sennep og ansjosfilet. Se oppskriften her.
Trenden Green Goddess
Green goddess salat med egen dressing har vært veldig populær i sosiale medier, og vi vil si at den er ganske populær enda. Selve salaten er enkel, men den vakre, knall grønne dressingen er full av smaker fra basilikum, spinat, hvitløk, cashewnøtter og parmesan.