Alt til fastelavn

Alt til fastelavn

 

Søndag 2. mars 2025 feirer vi fastelavn med myke, luftige og kremfylte boller.
Disse godsakene kan lages på mange måter - hvorfor ikke prøve med vaniljekrem, eller hva med svenske semlor?

Har du alt du trenger?

Tradisjonsrike boller med krem 

Det at vi i dag spiser fastelavnsboller, stammer fra gammel kristen tradisjon. Fastelavn betyr «kvelden før fasten» og var en del av en tredagers fasteperiode. I dag forbinder vi ikke de kremfylte bollene med å faste, men heller som en dag i året det er lov å kose seg litt ekstra.

Fyll bollene med noe godt

I tillegg til pisket krem, kan du også fylle bollene med mye annet godt. Lag ditt eget syltetøy, rørte bær eller vaniljekrem. Perfekt i luftige, nybakte boller.

Du kan også fylle bollene med nutella eller annet sjokoladepålegg, romkrem, eplemos eller smeltet sjokolade. Her er det kun fantasien som setter grenser!