Litt sunnere snacks til Halloween
Med litt kreativitet kan du lage mye moro med frukt, grønnsaker, ost og annet du har som gir god næring før barna hiver seg over godteriet. Vi gir deg våre beste tips.
Kuttet frukt og smeltet sjokolade
Med kuttet frukt, smeltet sjokolade og sukkerøyne kan du skape små monstre i mange farger og fasonger. Hva med spøkelsesbanan, Frankensteinkiwi eller gravstøtter av melon?
Lag små monstre av kiwi
Kiwi kan lett bli fruktens versjon av Frankensteins monster.
Du trenger:
- Ispinner eller andre trepinner av noe slag
- Sjokolade
- Kiwi
- Spiselige øyne
Slik gjør du:
- Kiwi på pinne: Skrell kiwiene og skjær dem i ca like tykke skiver. Pass på at de er tykke nok til å kunne stikkes på pinnen.
- Hel kiwi: Bruk en skarp kniv til å skrelle litt over halve kiwien. Bruk videre kniven til å forme hår med skallet. La deg inspirere av videoen over.
- Smelt sjokolade i vannbad. La den avkjøles litt før du heller den i en liten pose (eller sprøytepose om du har).
- Klipp av hjørnet på posen slik at du får en liten sprøytepose.
- Tegn på hår og munn på kiwiene. Legg også litt sjokolade der øynene skal være.
- Legg øynene oppå sjokoladen slik at de fester seg. Legg kiwiene i kjøleskapet for avkjøling så sjokoladen stivner.
Fruktspyd med øyne
Lag spyd med frukt og bær. Med et par øyne er de klare for Halloween. Ønsker du de klassiske fargene så anbefaler vi mørke bjørnebær og blåbær, oransje melon og physalis og grønne druer.
Slik gjør du:
- Del opp melonen i passe store terninger - omtrent på størrelse med druene.
- Stikk frukt og bær i fine mønstre på grillspydene.
Vil du at fruktspydene skal ha øyne? Ha på litt melisglasur eller smeltet sjokolade før du fester på spiselige øyne. La sjokoladen og melisglasuren stivne så øynene holder seg på.
Grønnsaker og dipp
Lag små skåler av paprika i forskjellige farger og fyll dem med gulrot, agurk og andre grønnsaker i staver. Server dem med en god dipp så blir disse populære. Vi anbefaler guacamole, hummus og klassisk rømmedressing.