Crispy duck du enkelt lager hjemme
Saftig og sprøtt kjøtt, smaksrik hoisinsaus og friske grønnsaker rullet inn i en tynn pannekake. Crispy duck har blitt en favoritt langt ut over Asias grenser.
Få alt du trenger levert rett hjem
Blir ikke enklere enn med kit fra Jacobs Utvalgte
Pekingandens kulinariske historie går tilbake til Yuan-dynastiet, der den var regnet som keiserlig mat. Det er dermed en delikatesse som har preget det kinesiske kjøkkenet i flere hundre år.
Den er minst like populær i dag, og med et ferdig kit fra Jacobs Utvalgte er det lett å lykkes med hjemmelaget crispy duck.
Alt du trenger å gjøre er å steke den litt til i ovnen og supplere med finsnittet vårløk og agurk – for en klassisk variant.
Slik tilbereder du crispy duck
Lag crispy duck i helgen! Til 2 personer trenger du:
- 1 pakke Jacobs Utvalgte Crispy Duck
- 0,5 agurk
- 2 gulrøtter
- 0,5 purre eller 1 pakke vårløk
- 0,5 papaya (kan sløyfes)
Crispy duck i stekeovn:
Forberedelser: Anden bør tines i kjøleskap. Forvarm ovn til 250 gader.
- Tørk av skinnet med kjøkkenpapir eller lignende.
- Pensle anden med litt olje og salte lett om ønskelig.
- Sett inn i ovnen og skru ned tempratur til 230 grader.
- Stek i ca. 20 min til skinnet har fått gyllen farge. La anden hvile i 5 minutter før servering.
- Kutt opp grønnsakene i staver og server med pannekaker og saus.
Tilbehør du kanskje også trenger
Tilbereding i frityr
- Tin kjøttet som over og tørk med tørkepapir.
- Varm opp frityrolje til cirka 180 grader. Pass på at kjelen ikke er for full.
- Friter anden til skinnet er gyllent og sprøtt, cirka 8-12 minutter. Følg med hele tiden.
- Ta anden ut av frityren og la overflødig olje renne av. La den hvile i 5 minutter før servering.
Slik damper du pannekakene
- Fjern embalasjen og kok opp litt vann i en kjele. La pannekakene dampe i minutter.
- Dette kan gjøres enten ved en bambusdamper, grønnsaksdamper eller ved ruk av et dørslag over kjelen.
Alternativt kan du stikke noen hull i plasten og varme den i mikro i 1 min ved 600 W.
Klassisk serveringsforslag
Tilbered and, tin sausen og damp pannekaker som beskrevet. Server hoisinsausen i en skål. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler eller bruk fingrene. Del 4-5 vårløk i tynne staver. Del agurken i to på langs og skrap ut den bløte kjernen, før du skjærer den i tynne staver.
Begynn med en pannekake, ha på litt hoisinsaus og topp det hele med grønnsaker og andekjøtt. Rull sammen og nyt!
Slik bruker du restene
Har du rester til overs, lag en frisk og god salat! Andekjøttets runde smak er perfekt med salatblader, valnøtter og chevre.
Ha gjerne over rosiner og litt honning, for en fin balanse.