Slik lager du blomsterfocaccia
Blomsterfocaccia er rett og slett hjemmebakt focaccia, pyntet med "blomster" av grønnsaker som tomat, urter, sopp, løk og annet du måtte ha tilgjengelig på kjøkkenet.
Dekorert focaccia passer ypperlig på koldtbordet og til sommerens grillfester!
Slik lager du «blomsterfocaccia»
Steg 1: Først baker du focaccia basert på grunnoppskrift. Klikk for å se vår grunnoppskrift:
Steg 2: Når deigen er ferdig hevet har du den over på et bakeark i en langpanne og trykker deigen godt utover med fingrene.
La heve i ytterligere 45 minutter. Lag så masse groper i deigen med fingrene og ringle over god olivenolje og flaksalt.
Steg 3: Nå er den klar til å pyntes! Begynn med blomsterstilken, og grønnsaker som purre, vårløk og gressløk eger seg godt.
Steg 4: Pynt med grønnsaker og urter
- Lag blomster av røde tomater og skivet rødløk, eller rød og gul paprika i strimler.
- Som blader og gress egner urter som rosmarin, salvie, oregano og timian seg godt.
Du kan også pynte med hvitløk, ramsløk, chili, samt nøtter, frø, sopp og gulrot, sorte og grønne oliven eller sukkererter.
Finn frem kreativiteten i deg! Det er mye som kan brukes som pynt, se hva du allerede har i kjøleskapet.
Steg 5: Slik steker du focacciaen
Når focacciaen er klar steker du den midt i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter. Dersom brødet kjennes veldig tungt kan det steke litt til.