Så enkelt lager du en perfekt drip cake
Har du lyst til å imponere med fristende sjokoladeglasur som renner nedover kaken? Denne måten å pynte kaker på er populær og faktisk mye enklere enn du tror.
Slik lager du glasuren
Begynn med sjokoladeglasuren, eller sjokoladeganache som det også heter.
På en slik kake er det viktig å bruke rett type glasur for å få ønsket resultat, ellers vil ikke dråpene stoppe i det de renner over kanten på kaken.
Dette trenger du
- 2 dl kremfløte
- 200 g mørk sjokolade
- Kok opp kremfløte i en kjele.
- Dra kjelen av varmen og ha i grovhakket mørk sjokolade.
- La blandingen stå i fem minutter og rør med en slikkepott til du har en glatt sjokoladesaus.
- La glasuren avkjøles i romtemperatur, og rør med jevne mellomrom.
Har du alt du trenger?
Test om glasuren er klar
Mange har fått seg en overraskelse når de legger på glasuren litt for tidlig, som resulterer i at den renner mye lenger enn den skal - og lager mye søl på kjøkkenbenken. Test den heller i forkant!
Dypp en kald skje ned i glasuren og snu skjeen opp ned
- Renner glasuren sakte og stopper opp før den når kanten? Da er den klar til å brukes!
- Er glasuren fortsatt tynn og rennende? Da må den avkjøles litt til.
Pynt kaken med sjokoladeganache
For at drip-glazen skal legge seg pent, er det viktig at kaken er avkjølt. Den bør ha stått i kjøleskapet en stund før ganachen skal på, da er det lettere å få et godt resultat.
- Ta ut kaken av kjøleskapet.
- Legg to skjeer med glasur på toppen av kaka og dytt glasuren over kanten med en skje.
Du kan nå bestemme hvor glasuren skal renne. Hvor mye du dytter over kanten avgjør hvor store dråper det blir og hvor langt de renner. Begynn forsiktig, det er fort gjort å ta i litt for hardt!