Slik lager du kaffe med presskanne
Det er ingenting galt med en tradisjonell kaffetrakter, men har du lyst til å utforske mulighetene er presskanne et godt valg. Det er en enkel måte å få en litt bedre opplevelse på.
Slik lager du kaffe med presskanne
- Ha i kaffe og nykokt vann i presskannen
- Rør rundt og sett på lokket.
- Vent i 5-6 minutter før du trykker ned stempelet.
Trekketid i presskanne:
- Filtermalt kaffe: minst 5 minutter.
- Presskannemalt kaffe: ca 6 minutter.
- Kokemalt kaffe: ca 8-10 minutter
Hvilken malingsgrad skal du velge?
Bruk kaffe som er kvernet i malingsgraden «presskanne». Det beste resultatet får du om du kverner bønnene selv. Det kan du gjøre hjemme på kjøkkenbenken, eller med kaffekvernen som du finner i butikken.
Presskannemalt kaffe er grovere enn filtermalt kaffe, men ikke fullt så grov som kokemalt. Jo grovere kaffen er malt, desto lenger bør den trekke for å få fram de gode smakene.
Bruk filter til presskannen
Det finnes også filter til tilpasset presskannen. Det gjør at du slipper å få kaffegrut i koppen.
Filterpapiret gjør det også enkelt å kaste gruten etter at presskannen er tom. Kaffegrut skal som kjent ikke skylles ut i vasken, men kastes i matavfall (sammen med filteret).