Forskjellen mellom laks backloin og midloin
Laks av ypperste sushikvalitet fra merker som Salma og Frøya kan nytes rå, men også stekes og bakes.
De kommer i ulike stykker, og de vanligste delene å finne i matbutikken er top loin/back loin, mid loin og bellyloin.
Top loin / Back loin
Backloin anses av mange som den «edleste» delen på fisken, selve ryggfileten. Den er jevn i størrelsen, har en fast og fin struktur og konistens.
Den brukes ofte til sashimi, eller annen sushi, tataki eller til ekstra fine varmelakseretter.
Loin / Midloin
Denne delen er litt bredere enn back loin, den er også litt fetere enn backloin, og smalner litt i tykkelsen mot den ene siden. Denne delen smaker noe mer, og har en saftigere konsistens.
Dette stykket kan brukes til sashimi, sushi og andre fine varmelaksretter, men er ofte brukt som middagsråvare stekt eller kokt. Mange prefererer dette stykket da det gir det lille ekstra til den allerede gode smaken når du bruker ovnen, steker eller griller.
Belly / Bellyloin
Dette er den feteste delen av laksen. Denne inneholder mye av fettet som ligger i buken, og er derfor foretrukket i Japan til bruk i sushi da den har mest smak.
Denne delen er tynnere i den siden som vender ned mot buken. Egner seg også godt til suppe og wok, eller som råvare til middagsretter.
God middag!