Slik lager du bacalao kjapt og enkelt
- Bacalaoen skal være sterk, med en god klype cayenne og chilli. Og selvfølgelig oliven, mener Kristine Marheim, kokk, medlem av MENY-Lauget og ferskvaresjef hos MENY Knarvik.
Over 70 prosent av all norsk klippfisk skippes til Portugal. Portugiserne serverer gjerne klippfisk til jul, og de har minst like mange varianter som det er dager i et år.
Her hjemme går det mest i klassisk bacalao med poteter, tomater og løk.
Lager seg selv
Hvis du tror det er mye styr, tar du feil. Bacalao er en av de rettene som egentlig lager seg selv. Alt du trenger å gjøre er å ha alle i ingrediensene i en romslig gryte.
Det viktigste er at du passer på å vanne ut fisken lenge nok. Klippfisken er ramsalt.
Legg alle ingrediensene lagvis i en stor gryte og varm langsomt opp. La småkoke på lav varme i tre -fire timer. Bacalaoen er klar når potetene er møre.
Slik vanner du ut fisk til bacalao
- Bruk rikelig med vann og følg anvisningen på pakken. Har du dårlig tid eller vil ha et jevnere saltinnhold, kan du dele fisken opp i like store biter.
- Du kan sjekke om fisken er ferdig utvannet ved å skjære av en bit og varme den opp.
MENY har stort utvalg klippfisk til bacalao:
Lag bacalao dagen før
Lag gjerne bacalaoen dagen før du skal servere den. Retten blir bare bedre både i smak og konsistens når den får satt seg litt.
Dårlig tid? Kjøp ferdig bacalao
Har du ikke tid til å vanne ut klippfisken eller brått fikk lyst på bacalao, selger vi også ferdig bacalao. Alt du trenger å gjøre er å varme den opp, enklere blir det ikke!