Laks gjort enkelt
Slik tilbereder du laks
Du kan lese alle detaljer om tilberedning av laks i artikkelen under, men vi gir deg også et par enkle tips her. De fleste bruker laksefilet i hverdagen, og disse kan du enkelt steke i panne eller ovnsbake.
I stekepanne: Legg laksefilet med skinnsiden ned, i en varm stekepanne med smeltet smør eller olje. Krydre med salt og pepper. Stek den i 2-3 minutter på hver side, og la den så hvile noen minutter før du serverer den.
I ovn: Sett ovnen på 180 grader. Ha litt olje i en ildfast form og legg laksefilet over. Bak laksen midt i ovnen i 10-15 minutter. Trykk lett på fisken med en gaffel, hvis den flaker seg er den klar.
Gode smaker til laks
Laks kler mange smaker, så ikke vær redd for å prøve. Server gjerne med blomkål og brokkoli, eller middelhavsgrønnsaker som squash, tomat og løk. Du kan også lage puré av alle høstens rotgrønnsaker og servere til.
To av våre favoritter er brokkolisalat og søtpotetmos. Disse kan du kjøpe ferdig hos MENY.
La deg inspirere av noen populære oppskrifter
Disse oppskriftene er blant våre mest populære med laks:
Dette er en enkel og hverdagsmiddag med klassiske grønnsaker og fløte i ovnsbakt form. For å korte ned på tiden koker vi potetene litt på forhånd.
Mango og avokado er ofte populære smaker hos barna, og denne oppskriften vet vi ofte går igjen hos barnefamilier. Server gjerne også havreris, byggryn eller annen type ris ved siden av, og litt ekstra lime.
Kremet pasta er en klassiker sammen med laks. Topp med gode krydder og knall grønne selskapserter eller sukkererter.