Middagstips med fisk

Middagstips med fisk

Både rød og hvit fisk er veldig godt til middag, og kan varieres på mange måter. Vi gir deg noen av våre beste tips til hverdag og helg.

Vi ønsker å inspirere til flere fiskemåltider, ved å vise hvor mange gode smaker og spennende retter man kan få til med utgangspunkt i de ulike fiskeslagene. La deg inspirere til poke med lakseloin, filet av hvit fisk sammen med kremede rotmoser, hjemmelagde fiskekaker, syrlig ceviche eller en ny vri på tacoen. 

Hverdagstaco med fisk

Server taco midt i uken med fisk og grønnsaker. Vi anbefaler denne med torsk, coleslaw og guacamole. Server med grønn eller rød salsa. 

Når du skal lage fisketaco starter du med å skjære fisken i terninger. Brun fiskebitene i pannen og bland inn tacokrydder. Bland forsiktig så fisken ikke faller fra hverandre. 

Emblem
Frisk lime og grønn salsa er veldig godt til taco med fisk.

Pasta med laks 

Laks og pasta er knallgodt sammen, og her kan du bruke både stekt laksefilet eller gjøre det så enkelt som røkelaks skåret i biter. Alt du trenger til en enkel og god hverdagsmiddag er din favoritt pasta, laks og pesto. Parmesan på toppen gir det lille ekstra. 

Se også oppskrift på kremet pasta med laks her.  

Hjemmelagde fiskepinner

Hjemmelagde fiskepinner er veldig godt, og gøy for barna å være med på å lage. 

  • Bruk filet av torsk og skjær fisken i passe stykker.
  • Visp 2 egg med en gaffel i en skål
  • Ha hvetemel og panko i hver sin skål
  • Dypp fiskestykkene i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko. Du kan også bruke knuste cornflakes.
  • Stek i olje eller smør, og la dem ligge litt på et stykke kjøkkenpapir for å dryppe av noe av fettet.
  • Server gjerne med en frisk gulrotsalat, kokte poteter og brokkoli til.

Se også oppskrift på hjemmelagde fiskekaker her.

Kremede fiskesupper

Vi har flere gode oppskrifter på fiskesupper, enten du vil kjøpe vår ferdige suppe og tilføre ekstra fisk og skalldyr, lage vår enkleste oppskrift eller vår aller beste som krever litt mer. Med ekte kraft blir suppen ekstra smakfull.

Poké – fiskesalat fra Hawaii

Poké (uttales Poh-kay) er en fiskesalat fra Hawaii. Ofte brukes rå lakseloin sammen med frisk, kuttet frukt, strimlet råkost og ris. Ponzusaus gir salt og syrlig smak. Vi gir deg flere oppskrifter:

Hvit fisk og rotgrønnsaker

Når rotgrønnsakene er i sesong er det noe av det beste vi vet, og de passer veldig godt til hvit fisk som torsk og kveite. Skjær rotgrønnsaker i staver og bak dem i ovnen med olje, honning og urter, eller lag pastinakkpuré, potetmos eller rotmos. 

Emblem
Når du baker hvit fisk i ovnen anbefaler vi å ha noen skiver urtesmør over. Dette gir ekstra god smak.