Middagstips med fisk
Vi ønsker å inspirere til flere fiskemåltider, ved å vise hvor mange gode smaker og spennende retter man kan få til med utgangspunkt i de ulike fiskeslagene. La deg inspirere til poke med lakseloin, filet av hvit fisk sammen med kremede rotmoser, hjemmelagde fiskekaker, syrlig ceviche eller en ny vri på tacoen.
Hverdagstaco med fisk
Server taco midt i uken med fisk og grønnsaker. Vi anbefaler denne med torsk, coleslaw og guacamole. Server med grønn eller rød salsa.
Når du skal lage fisketaco starter du med å skjære fisken i terninger. Brun fiskebitene i pannen og bland inn tacokrydder. Bland forsiktig så fisken ikke faller fra hverandre.
Pasta med laks
Laks og pasta er knallgodt sammen, og her kan du bruke både stekt laksefilet eller gjøre det så enkelt som røkelaks skåret i biter. Alt du trenger til en enkel og god hverdagsmiddag er din favoritt pasta, laks og pesto. Parmesan på toppen gir det lille ekstra.
Hjemmelagde fiskepinner
Hjemmelagde fiskepinner er veldig godt, og gøy for barna å være med på å lage.
- Bruk filet av torsk og skjær fisken i passe stykker.
- Visp 2 egg med en gaffel i en skål
- Ha hvetemel og panko i hver sin skål
- Dypp fiskestykkene i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko. Du kan også bruke knuste cornflakes.
- Stek i olje eller smør, og la dem ligge litt på et stykke kjøkkenpapir for å dryppe av noe av fettet.
- Server gjerne med en frisk gulrotsalat, kokte poteter og brokkoli til.
Kremede fiskesupper
Vi har flere gode oppskrifter på fiskesupper, enten du vil kjøpe vår ferdige suppe og tilføre ekstra fisk og skalldyr, lage vår enkleste oppskrift eller vår aller beste som krever litt mer. Med ekte kraft blir suppen ekstra smakfull.
Poké – fiskesalat fra Hawaii
Poké (uttales Poh-kay) er en fiskesalat fra Hawaii. Ofte brukes rå lakseloin sammen med frisk, kuttet frukt, strimlet råkost og ris. Ponzusaus gir salt og syrlig smak. Vi gir deg flere oppskrifter:
Hvit fisk og rotgrønnsaker
Når rotgrønnsakene er i sesong er det noe av det beste vi vet, og de passer veldig godt til hvit fisk som torsk og kveite. Skjær rotgrønnsaker i staver og bak dem i ovnen med olje, honning og urter, eller lag pastinakkpuré, potetmos eller rotmos.