Filetering av laks
1. Skrap skjellene av fisken, skyll den godt og tørk den. Finn fram en skjærefjøl som ligger støtt og en skarp kniv.
2. Skjær ned bak ørebeinet på skrå mot hodet til du treffer ryggraden.
3. Snu kniven og skjær ned mot ryggbeinet, la kniven følge ryggbeinet bakover mot sporen.
4. Snu fisken og gjør det samme på andre siden.
5. Skjær bort bukbeinene ved å legge kniven flatt rett under beinene. Skjær deretter bort finnefestene.
6. Napp ut pinnebeinene med en laksetang eller pinsett. De sitter i tykkfileten. Hvis du er usikker på om det er bein igjen, han du dra fingeren over dem fra toppen og ned mot sporstykket. Da vil de være enklere å se og kjenne.
7. For å fjerne skinnet trenger du en skarp kniv med et ikke for stivt blad.
Start ved sporen og skjær på skrå ned mot skinnet. Ta godt tak i den delen av skinnet du nå har løsnet fra fiskekjøttet. Før kniven framover mellom fiskekjøttet og skinnet samtidig som du drar skinnet mot deg.