Slik har du aldri brukt druer!
Har du noen gang prøvd å fryse druer? Frosne druer er en forfriskende, næringsrik og søt måte å kjøle seg ned på. Se hvilke druer du bør velge og hvordan du enkelt fryser dem!
Fryse druer? Blir ikke frosne druer blir vasne og kjedelige? Neida! Druene blir overraskende saftige og søte når de er frosset. Fryseprosessen får dem nemlig til å smake enda søtere enn de vanligvis gjør!
Dette trenger du:
- Stenfrie druer
- Dørslag
- Rent håndkle
Slik gjør du:
- Plasser druene i et dørslag og skyll under kaldt vann.
- La så overflødig vann renne av og klapp dem forsiktig med et rent håndkle for å tørke.
- Riv druene fra klasene og spre de utover på et fat før du setter dem inn i fryseren.
- Legg fatet i fryseren og la de stå i ca 2 timer, aller helst over natten.
- Legg druene over på et serveringsfat eller skål og server.
Sett fram en bolle med frosne druer som snacks. Ekstra forfriskende er de i sommervarmen!
Barn elsker frosne druer!
Server barna et glass fylt med frosne druer som et alternativ til annet godteri, og ta med en boks frosne druer på stranda på varme sommerdager. Garantert en suksess.
Tom for isbiter?
Frosne druer fungerer både som nedkjøler og smakssetter på vann. Fryste druer fungerer også svært godt i hvitvinsglasset, da hindrer du at vannet fra isbitene smelter i vinen.