Slik bruker du pasjonsfrukt
Pasjonsfrukt har en sursøt smak som er helt unik. Den har et hardt læraktig skall med en mørk farge som blir dypere jo mer moden frukten er. Under skallet finner du små sorte frø som er dekket av et gult og friskt fruktkjøtt.
Frukten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, hvor den fortsatt vokser vilt i enkelte områder.
- Smak: Sursøt, minner om stikkelsbær
- Oppbevaring: 8-12 grader
Pasjonsfrukt holder seg godt, og trives bedre på kjøkkenbenken enn i kjøleskapet.
Når er pasjonsfrukten moden?
Om pasjonsfrukten er moden eller ikke, er faktisk ikke så farlig med denne lille frukten. Pasjonsfrukt kan nemlig spises på alle stadier av modningsprosessen.
- Moden pasjonsfrukt skal ha et rynkete skall - da er den søt og god.
- Umoden pasjonsfrukt har et glatt skall og er mer syrlig enn en moden pasjonsfrukt.
Slik deler du pasjonsfrukt
Den enkleste måten å spise pasjonsfrukt på, er å dele den i to og spise frukten med skje. Husk at skallet kan være både hardt og tykt, så bruk en god kniv.
Slik bruker du pasjonsfrukt
Denne syrlige, søte frukten passer godt til det meste! Prøv den i fruktsalater, drinker, sauser, syltetøy, kaker og terter. Prøv den også til is, eller bruk fruktsaften i juice eller smoothie.
Pasjonsfruktens smak er kompleks, og like god til sitrusfrukter, som til kokos eller sjokolade. Smak deg fram underveis – blir det for syrlig kan du alltids kompensere med søte smaker.
Kamskjell med pasjonsfruktglaze
Oppskrift på en nydelig forrett med kamskjell i en frisk saus av appelsin og pasjonsfrukt. Enkel å lage og smaker kjempegodt. Topp retten med skivet jalapenos.
Smoothiebowl med mango og pasjonsfrukt
Pasjonsfrukt er deilig topping på en lekker smoothiebowl med mango og banan. Tilsett gjerne litt granola, så har du en super frokost eller lunsj.
Vinagrette med pasjonsfrukt
Oppskrift på hjemmelaget dressing med pasjonsfrukt, eddik, honning og sitron. Prøv den til sommerens friske salater. Enkelt og veldig godt!
Fristende trifle med yoghurt
Trifle er egentlig en engelsk dessert der ingrediensene legges lagvis. Dette er en oppskrift på frokostvarianten, med fruktyoghurt, frukt, syltetøy og musli. Perfekt til helgefrokosten!