Slik åpner og bruker du kokosnøtter
Duften av kokos får folk til å lukke øynene og la tankene vandre til milelange sandstrender og vaiende palmer. Få ting minner oss sånn om tropiske ferieparadis som kokosnøtter!
På innsiden av skallet er det deilig kokosnøttkjøtt som kan brukes i en rekke matretter og drinker.
Lyst til å prøve?
Slik gjør du:
- Stikk hull på kokosnøtten
Øverst på kokosnøtten er det tre øyne eller prikker om du vil, der er det litt mykere. For å lage hull, kan du bruke en nyvasket skrutrekker å skru eller trykke forsiktig inn ett eller flere av dem. - Tøm kokosnøtten for kokosvann
Før du knekker nøtten, må det friske kokosvannet ut. Etter å ha stukket hull i kokosnøtten, tømmer du ut vannet. - Finn midten på kokosnøtten, og bank løs!
Når kokosvannet er ute, finner du midten på kokosnøtten og "slår" på den med baksiden av en solid kjøkkenkniv. Det er altså den rette siden av kniven man bruker her, ikke den skarpe. Etter en rekke bestemte slag, vil kokosnøtten dele seg.
Dersom du ikke får til dette, kan du finne frem en liten sag eller hammer og sette i gang. Men fremgangsmåten over er definitivt minst smertefull.
Dette kan du lage med kokosnøtt:
Kokosnøtt inneholder både kokosmelk og kokosmasse som kan spises. Kokosmelken kan brukes til matlaging eller drikkes.
Kokosmassen kan rives og brukes til baking eller annen matlaging. Du kan enkelt blande kokosmasse i og som topping på en rekke kaker, yoghurt- og frokostblandinger, karriretter, og fruktsalater for ekstra smak.
Kokosmassen kan også spises naturell. Den har en søt smak!