Slik bruker du frukten grenadilla
Grenadilla er en eksotisk frukt med mild, tropisk smak og en svak ettersmak av banan. Frukten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og kalles av mange for «søt pasjonsfrukt» eller «bananpasjonsfrukt». Frukten er formet som et granateple, derav navnet grenadilla, som betyr «lite granateple».
- Grenadilla er i samme familien som pasjonsfrukt, men skiller seg ut med et litt tykkere skall og mørkere fruktkjøtt, og kan være noe større, sier Jan-Arne Moen, medlem av MENY-Lauget.
Slik spiser du grenadilla
Grenadilla skal ikke ha sprekker eller bløte flekker i skallet, og fargen skal være jevn. Er den moden, har den et skrukkete utseende på skallet. Er den umoden, er skallet helt glatt. Grenadilla skal ikke oppbevares i kjøleskap.
- Grenadilla smaker som pasjonsfrukt, og kan brukes på samme måte. Du kan gjerne spise den naturell som snacks, og det er det géleaktige fruktkjøttet i midten som skal spises. Skjær frukten i to, og spis det geléaktige fruktkjøttet rett fra skallet med skje, sier Jan-Arne.
Slik bruker du grenadilla
Du kan også skrape ut fruktkjøttet og bruke det i fruktsalater, til iskrem eller i sauser, juicer eller drinker. Grenadilla passer seg også i retter der du er ute etter en tropisk «touch».
- Bruk frukten som topping på crème brûlée, i panna cotta, som tilbehør til sjokoadefondanten eller som topping på en pasjonsfruktmousse, tipser Jan-Arne.
Kjøp gjerne ferdig Jacobs Utvalgte pasjonsfruktmousse eller sjokoladefondant i frysedisken, og topp med grenadilla og friske bær.
- Vil du prøve noe nytt, kan du toppe laksesashimi med frøene fra grenadillaen. Da må du tilsette litt lime- eller sitronsaft i tillegg for å få nok syre. En spennende og annerledes kombinasjon!