LemonGold - stenfri og saftig sitron
Syrlige, smakfulle og aromatiske. Sitron er uunværlig i matlagingen og passer til det meste. En skvis sitron kan løfte en rett til nye høyder og gjøre en ellers kjedelig rett til en real smaksopplevelse.
Da passer det godt med en ekstra saftig og aromatisk sitron som LemonGold.
Hva gjør LemonGold så spesiell?
Sitron er vel sitron, tenker du kanskje. Men akkurat som norske og belgiske jordbær smaker forskjellig, gjelder det samme sitroner. Smak forskjellen!
- LemonGold er er helt stenfri. Selv om det finnes noen andre stenfrie sitrontyper, er den jevne og svært gode kvaliteten på LemonGold-sitronene noe helt utenom det vanlige.
- Stort juiceinnhold gjør denne sitronen perfekt til matlaging, drikke og smakstilsetning.
- Aromatisk og pikant - denne sitronen har det lille ekstra! Med mye aroma og spennende smaker gjør LemonGold spesielt god i retter og drikker der den får spille hovedrollen.
Dette kan du bruke LemonGold til
Sitron er godt i limonade, og en liten skvis sitron gjør fisk og reker svært smakfulle - men hva annet kan man egentlig bruke denne syrlige frukten til? Nesten alt!
Spennende kaker og bakst
Med sin syrlige smak, passer sitron perfekt til søt bakst. Den balanserer smakene, og med sin særegne smak blir bakst med sitron en frisk dessertopplevelse.
Prøv også disse oppskriftene:
Lag din egen lemon curd
Lemon curd, eller sitronkrem har blitt veldig populær i Norge – ikke så rart da den kan brukes til så mangt. Den er spesielt nydelig som tilbehør til scones og pannekaker, eller som dessert eller kakefyll.
Du trenger:
- 1 dl ferskpresset sitronsaft
- 1,5 dl sukker
- 1,5 ss maizena
- 2 stk egg
- 2 stk eggplommer
- 2 ss meierismør
Slik gjør du:
- Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
- Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri.
- Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
- Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
- Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.
Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.
Har du alt du trenger?
Spennende retter med sitron
Sitron er en naturlig følgesvenn til reker, fisk og sjømat, men den hører også hjemme i bakverk, limonader, te, sauser og dressinger - og selvfølgelig en lang rekke middagsretter.
Sitronkylling
Prøv en rask kyllingrett med god smak av frisk sitron og urter. Server med ovnsbakte poteter eller kokt ris.
Prøv også en av disse oppskriftene:
Forfriskende drikke med sitron
I varmen passer det godt med frisk og syrlig limonade, men sitron kan smaksette mocktails og punsj til sommerfesten - eller noe så enkelt som en mugge med isvann.
Lag sitronlimonade
Limonade er en syrlig og søt drikk med sitronsaft, sukker og vann. Passer like godt til maten som den gjør som tørstedrikk, og er spesielt forfriskende på varme sommerdager
Du trenger:
- 6 dl vann
- 1 dl sukker
- 3 stk sitron (saften)
Slik gjør du:
- Kok vann og sukker til sirup. Avkjøl sirupen helt.
- Bland den avkjølte sirupen med saften fra sitronene.
- Bland så med vann til du synes limonaden er passe sterk. Bruk mynte og sitronmelisse til pynt og mer smak.