Syv tips til å bruke opp overmodne bananer
Har du brune bananer som ligger og visner på kjøkkenbenken? Da er du ikke alene. Bananer er blant matvarene vi kaster mest av. Her får du tips til ulike måter å ta de brune bananene i bruk.
Banankake
Først kommer vårt aller beste tips til hva du kan gjøre med overmodne bananer. Nemlig en supersaftig banankake!
Bruk overmodne bananer og lag en smakfull kake med god holdbarhet. Aller best blir den med sjokolade, enten med biter av mørk sjokolade eller toppet med sjokoladeglasur.
Toast
Prøv denne overdådige sandwichen med peanøttsmør, banan og bringebærsyltetøy! En rågod energibombe til lunsj eller kveldsmat.
Smoothie bowl
Banan passer i det meste av smoothies og smoothie bowls. Start yoghurt og banan som basis, og varier med ulike frukter og bær etter smak og behag. Lag gjerne smoothie bowl til frokost for en sunnere start på dagen. Frukt og bær inneholder massevis av næringsstoffer som er bra for helsen.
Bananmuffins
Modne bananer er en veldig god erstatning for sukker i muffins, og lager du dem med havregryn blir dette muffins som du gjerne kan servere til lunsj og i barnas matboks. Disse best ferske, og kan gjerne fryses slik at du kan ta frem akkurat så mange som du trenger.
Nice cream
Visste du at du kan lage iskrem av banan? Det er superenkelt og veldig godt! Mos banan med en stavmikser sammen med en skvett melk eller litt yoghurt. Frys ned i form, eller som ispinner. Etter noen timer er de klare til å servere!
Bananpannekaker
Denne pannekakerøren lager du kjapt i en blender, og de tykke, små pannekakene er perfekt til kveldsmat eller helgefrokosten! Server dem med brunost, honning eller syltetøy.
Milkshake
Amerikansk milkshake av iskrem, melk og banan er som en dessert du kan drikke med sugerør! Tilpass smaken som du vil med bær, sjokoladesaus eller karamellsaus. Topper du den med smågodt, donuts og andre favoritter får du en "freak shake".
Det er altså mange grunner til å ta vare på bananer som begynner å bli brune og flekkete.