Tid for asparges
bilde av embelem

Tid for asparges

Asparges kommer både som grønn og hvit og begge er like gode som tilbehør til kjøtt og fisk i tillegg til forrett, hovedrett eller snacks. Norsk asparges er i sesong fra mai til juni, og asparges er derfor det første vårtegnet for mange. 

Nyt den på grillen, ovnsbakt, kokt, glasert eller dampet. Her får du alle oppskriftene du trenger, tips om tilbereding, godt tilbehør og fantastiske retter med asparges.

Fersk asparges levert rett hjem

Forretter og andre småretter med asparges

Asparges passer godt som en lekker forrett, en apetittvekker, snacks eller som en smårett på tapasbordet. Uansett om du skal lage god fingermat eller servere treretters middag, er aspargesen et godt valg.

Asparges på grillen

Siden sesongen for Norsk asparges er fra mai til juni, er det ikke rart denne smakfulle grønnsaken også havner på grillen. Den er lett å grille og passer til både kjøtt, kylling og fisk. Server den til biffen, grillet laks eller med lune grønnsaker. Fantastisk sommermat!

Emblem
Visste du at det finnes grønn, lilla og hvit asparges? Her til lands er det mest vanlig med grønn asparges, men du får tak i hvit asparges i april til juni.

Lag spennende middag

Asparges er det perfekte tilbehør når man vil løfte middagen til nye høyder. Asparges er prikken over i-en på de aller fleste middagsretter. Perfekt til and, biff, kylling, fisk og pizzaen - asparges passer til flere retter enn du tror.

Godt til middag med asparges:

Visste du at hvit asparges dyrkes tildekket av jord? Uten sollys danner den ikke klorofyll og beholder derfor hvitfargen.

Gode salater med asparges

Salat er en enkel måte å lage enkel og sunnere lunsj, tilbehør, mellommåltid eller middag. Bruk også aspargesen i salaten! Lun asparges gir det lille ekstra, uansett om det er en smakfull biffsalat eller en hverdagslig pastasalat.