Alt du trenger å vite om brokkolini
Brokkolini er raskt og enkelt å tilberede, og er supergodt middagstilbehør til fisk, kjøtt eller vegetarretter. Prøv dem gjerne også i pastaretter, risotto, salater eller supper og gryteretter.
Få brokkolini levert hjem
Du får tak i brokkolini hele året hos MENY. Mellom juni og oktober finner du norsk brokkolini i butikken, mens i de øvrige månedene kommer den fra Spania.
- Smak: Mild og søt
- Oppbevaring: I kjøleskapet (0-4°C), gjerne i en plastboks eller pose
Brokkolinien holder i kjøleskapet i opptil en uke. For lengre oppbevaring kan du forvelle og fryse ned.
Slik forveller du brokkolini
Får du ikke brukt opp brokkolinien før den blir dårlig kan de forvelles slik at det er klare til å varmes opp når du skal bruke den
- Fyll en kjele med vann
- Ha brokkolinien i når vannet fosskoker
- De er klare etter et par minutter
- Ha brokkolinien direkte over i isvann
- La de kjøle seg ned
- Tørk av
- Legg de i fryseposer og frys ned
Hva er forskjellen på brokkolini og brokkoli?
Mange tror at brokkolini er en mindre utgave av brokkoli, men slik er det ikke. Brokkolini er en egen sort, en hybrid mellom brokkoli og den kinesiske brokkolien Gai Lan. De er ganske like, men brokkolini er mindre i størrelse og har lengre stilker. De har noe lik smak, men brokkolinien er litt mildere og søtere.
De kan tilberedes på samme måte. Men på grunn av de tynne stilkene og lille størrelsen går det litt raskere å tilberede brokkolini enn brokkoli.
Slik tilbereder du brokkolini
Du kan spise både stilk og blader, rå eller kokt.
- Skyll brokkolinien i kaldt vann
- Tørk godt
- Kutt av den nederste delen av stilken (kun 0,5-1cm)
Slik damper du brokkolini
Dampet brokkolini er godt tilbehør til både kjøtt og fisk.
- Skyll brokkolinien i kaldt vann
- Tørk godt
- Kutt av den nederste delen av stilken ( kun 0,5-1 cm)
- Kok opp en kjele med vann og salt
- Tilsett brokkolinien
- Kok mør i 2-3 minutter
Slik steker du brokkolini
- Skyll brokkolinien i kaldt vann
- Tørk godt
- Kutt av nederste del av stilken (kun 0,5-1 cm)
- Stek brokkolinien i en panne på medium varme i litt olje
- Snu brokkoliniene jevnlig med en stekespade
- De er klare når stilken er mør og toppen får en lett, brun farge
- Krydre med salt og pepper
Slik ovnsbaker du brokkolini
- Forvarm ovnen til 220 grader
- Skyll brokkolinien i kaldt vann
- Tørk godt
- Kutt av nederste del av stilken.(kun 0,5-1 cm)
- Legg brokkoliniene i en ildfast form eller utover et stekebrett
- Ringle over olivenolje
- Vend dem godt
- Stekes i 5-6 minutter
- Dryss over flaksalt
Svinefilet med brokkolini
Rask og enkel middag med saftig svinefilet i skiver, MENYs egen ratatouille, småpoteter og brokkolini. Middag til hverdag og helg på under 20 minutter.
Grøstadburger med brokkolini
Rask og enkel oppskrift på Grøstadburger med brun saus, servert med potetmos, mør brokkolini og deilig tyttebærsyltetøy. En enkel middag til hverdagen på under 20 minutter.