Fennikel på 4 måter
Fennikel har kanskje ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Det er en spennende grønnsak med en smak som er litt utenom det vanlige - men det kan gjøre måltidet litt ekstra spennende.
Den mykt og saftig, og de friske skuddene som ofte følger med kan brukes på samme måte som dill.
- I sesong: Juli - september (norsk)
- Oppbevaring: Mørkt og kjølig (0-4 ºC)
Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus og fennikel
Prøv denne spennende middagen hvor mild kylling blir løftet frem av en syrlig appelsinsaus og fennikel.
Her varmer du enkelt både kylling, poteter og fennikel i samme form i ovnen, og alt er klart på 20 minutter.
Florlett blomkål-, eple-, og fenikkelsalat
En lett, sprø og spennende salat med gode smaker. Mild blomkål, friskt eple og fennikel er smaker som er gode sammen.
Har du alt du trenger?
Ovnsbakte poteter med fennikel og sitron
En lun potetsalat med gode poteter, fennikel og sitron. Alt varmes sammen i ovnen, noe som gjør det enkelt samtidig som smakene får blandet seg godt.
Appelsinkokt fennikel
Her har vi stekt fennikelen i smør og kokt den i syrlig appelsinjuice.
Ved å la juicen koke i 5-10 minutter vil den tykne litt og sette seg godt på fennikelen så den får mye av både smak og farge.