Fennikel på 4 måter

Fennikel på 4 måter

Fennikel er en knoll med aromatisk lukt og smak som minner om anis - eller lakris. Den kan dermed brukes både som urt og grønnsak, og passer spesielt godt til fisk og lam. Se våre beste tips og oppskrifter

Fennikel har kanskje ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Det er en spennende grønnsak med en smak som er litt utenom det vanlige - men det kan gjøre måltidet litt ekstra spennende.

Den mykt og saftig, og de friske skuddene som ofte følger med kan brukes på samme måte som dill.

  • I sesong: Juli - september (norsk)
  • Oppbevaring: Mørkt og kjølig (0-4 ºC)
Emblem
Fennikel har lenge vært kjent i Asia og i Middelhavslandene som en krydderurt, og siden som en grønnsak.

Ovnsbakt kyllingfilet med appelsinsaus og fennikel

Prøv denne spennende middagen hvor mild kylling blir løftet frem av en syrlig appelsinsaus og fennikel.

Her varmer du enkelt både kylling, poteter og fennikel i samme form i ovnen, og alt er klart på 20 minutter. 

Florlett blomkål-, eple-, og fenikkelsalat

En lett, sprø og spennende salat med gode smaker. Mild blomkål, friskt eple og fennikel er smaker som er gode sammen.

Har du alt du trenger?

Vi topper denne tilbehørssalaten med sitron varmet i grillpanne, noe som gjør den mindre syrlig og mer søt.

Ovnsbakte poteter med fennikel og sitron

En lun potetsalat med gode poteter, fennikel og sitron. Alt varmes sammen i ovnen, noe som gjør det enkelt samtidig som smakene får blandet seg godt.

Appelsinkokt fennikel

Her har vi stekt fennikelen i smør og kokt den i syrlig appelsinjuice.

Ved å la juicen koke i 5-10 minutter vil den tykne litt og sette seg godt på fennikelen så den får mye av både smak og farge.

Emblem
Alle deler av fennikelen er spiselige, hva med å bruke skuddene til pynt?