Fem gode retter med paprika

Fem gode retter med paprika

La deg inspirere til å bruke mer paprika i matlagingen med disse fem smakfulle oppskriftene.

Paprika finner du i retter fra alle verdenshjørner, enten det er chili con carne fra Mexico eller ratatouille fra Frankrike.

Rød paprika er den vanligste varianten, og har en tydelige paprikaaroma, god sødme og et sprøtt og saftig fruktkjøtt. 

Det er med andre ord flere grunner til å inkludere den røde pepperen i matlagingen. Her får du noen tips til hvordan! 

Stort utvalg fersk paprika:


Mangosalat med grillet paprika

Paprika egner seg godt til grilling. Når den grilles får den en mykere konsistens og smaken blir sødmefylt og rund.

Grillet paprika, mango og chilisalsa passer godt som tilbehør til både fiskeretter og meksikansk mat.

Den er heller ikke vanskelig å lage, og skiller seg garantert ut som et lekkert fargedryss på matbordet. 

Emblem
Visste du at rød paprika inneholder ca. tre ganger så mye vitamin C som en appelsin?

Grønnsakslasagne med paprika og spinat

Paprika er en perfekt ingrediens i lasagnen. Bruk den i en grønnsakslasagne sammen med spinat og andre grønnsaker du har liggende. 

Har du alt du trenger?

Fylt paprika

Paprika egner seg godt til å fylle, enten du går for den avlange søte varianten, eller den klassiske runde paprikaen.

Fyll med kjøtt, ris, hvitløk og urter, og du har en god middag eller tapasrett som nesten lager seg selv.

Chili sin carne

En chili uten kjøtt trenger ikke være smakløs eller kjedelig når den er laget på godbiter som paprika, tomater og kidneybønner. 

I denne varianten er det i tillegg mørk sjokolade, noe som gjerne brukes i tacoens hjemland Mexico.

Prøv også en av disse variantene av chili - både med og uten kjøtt:

Emblem
Visste du at paprika er i samme chili-familie som habañero? Her er paprika blant de mildeste familiemedlemmene.

Ratatouille

Retten ratatouille er klassisk og fargerikt grønnsakstilbehør som opprinnelig kommer fra Provence i Frankrike. Ratatouille passer godt som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta.

For enda mer smak på ratatouillen, kan du servere retten med revet parmesan over.