Det du trenger å vite om paprika
Visste du at paprika egentlig er en frukt? Det stemmer! Paprika er også den største og mildeste frukten i chilifamilien og kommer i flere sterke farger, ulike fasonger og smaker.
Den er svært allsidig og kan brukes på alt fra enkel topping på brødskiven til gryteretter, supper og på grillen.
- I sesong: Hele året
- Smak: Mild og søt
- Oppbevaring: 8-12ºC, i plast eller plastboks
Paprika blir fort bedervet om den ikke oppbevares i plast. Unngå å kaste mat ved å pakke paprikaen godt inn.
Få paprika levert rett hjem
Nyheten Corno-paprika
Corno paprika er en nyhet i grønnsaksdisken. Den er mild og nøytral i smaken og er svært godt egnet i de fleste middagsretter, prøv den grillet, stekt, ovnsbakt eller fylt. Den er mye brukt i det italienske kjøkkenet, så kanskje har du allerede smakt den?
Forskjellen på de ulike typene
Alle typer paprika er grønne til å begynne med - noen forblir grønne, mens andre skifter farge til rød, gul eller oransj.
Rød og gul paprika er moden grønn paprika, og smaken er mildere når paprikaen er moden enn den grønne paprikaen.
- Rød paprika er den vanligste paprikaen. Den har en mild og søt smak og et sprøtt og saftig fruktkjøtt.
- Grønn paprika smaker mer bittert enn de andre variantene og ikke like søt. Den smaker også kraftig.
- Gul paprika har som rød paprika en mild og søt smak, med en knasende sprø konsistens.
- Søt paprika eller spisspaprika er mild, søt og aromatisk. Perfekt på brødskivene eller som snacks.
Slik tilbereder du paprika
Paprika passer til det aller meste. Den kan spises rå som topping på brødskiven, i salater eller som snacks sammen med en god dipp. Prøv den også i wok, gryter, suppe, på pizza eller grillet.
- Vask paprikaen
- Fjern stilk, hinner og frø.
- Del paprikaen i ønskede biter som passer til retten. Stimler passer godt til wok, mens terninger er perfekt til pizza.
Krydret paprika- og tomatsuppe
Oppskrift på en sunn suppe med ovnsbakt paprika og chili, god kraft og hakkede tomater. Suppen får en fyldig god smak og en vakker farge.
Server som middag med ferskt brød eller som forrett.
Grillede paprika i olivenolje
Paprika får en god sødme når den grilles, og en rundere smak. Bruk det som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller strimlet på bruschetta.
Ikke tid å lage selv? Kjøp ferdig
Gresk salat med paprika
Oppskrift på klassisk gresk salat. En fargerik gresk salat er åpen for variasjon.
Lag den slik du liker den best, men sørg for å bruke gode, sødmefulle og modne tomater.
Langpannepizza med kjøttdeig, løk og paprika
Oppskrift på klassisk hjemmelaget pizza i langpanne slik du husker den fra 80-tallet. Dette er en pizza med god og tykk bunn som de aller fleste vil like.
Perfekt som helgekos eller til middag på en helt vanlig hverdag.
Grønnsakslasagne med paprika og spinat
Varmende hjemmelaget vegetarlasagne. En klassisk vegetarisk oppskrift på grønnsakslasagne er helt perfekt til de dagene du har grønnsaksrester.
Bruk de grønnsakene og ostene du vil - alt blir godt.