Slik tilbereder du kålrot
Visste du at den både kan kokes, gratineres, dampes, serveres rå som snacks eller blandes i salater? I tilegg er den kalorifattig, rik på kostfiber og C-vitamin. Og den er i sesong hele året.
Få fersk kålrot og alt annet du trenger levert rett hjem
- I sesong: Norsk kålrot er tilgjengelige hele året.
- Smak: Mild og søt.
- Oppbevaring: Kjøleskap, i plast (2–4 ºC)
Slik tilbereder du kålrot
Kålrot kan kokes, dampes, gratineres, rives til råkost, blandes i salater, eller serveres som snacks med dip.
Hvordan skrelle og kutte kålrot
- Del kålroten i to.
- Skrell den med en kniv.
- Kutt i skiver, terninger eller i staver - avhengig av hva du skal bruke den til.
Slik koker du kålrot
- Kok opp rikelig med lettsaltet vann.
- Skjær kålroten i to, skrell den med en kniv og skjær den i biter.
- Kålroten kokes til den er mør, dette tar ca 20-25 minutter.
Dersom du skal lage kålrabistappe må kålroten kokes helt mør, ca.30 minutter. Skal du bruke kålroten i gryteretter som lapskaus eller i suppe kan kålroten kuttes i mindre biter og koke med gryten eller suppen.
Slik ovnsbaker du kålrot
Ovnsbakte rotgrønnsaker er perfekt tilbehør til middagen, og kålrot er ingen unntak.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell, skjær i biter.
- Ovnsbak i ca. 40 minutter til kålroten er mør.
Slik bruker du rå kålrot
Kålroten er nydelig å spise rå, enten som snacks, i en salat eller i en coleslaw. Alt du trenger å gjøre er å vaske, skrelle og skjære den i biter.
Grateng med kålrot
Bruk kålroten i en grateng, gjerne sammen med andre rotgrønnsaker. Kålroten tilfører en deilig sødme. Et godt alternativ til fløtegratinerte poteter som passer til det aller meste.
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager.
Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt.
Kålrabistappe med gulrot
Klassisk oppskrift på kålrotstappe med smør og gulrøtter. Rask og enkel oppskrift som er nydelig tilbehør til pinnekjøtt, røkt mat, grove pølser og medisterkaker.