Sellerirot på 4 måter
Rotgrønnsaken sellerirot har vært en del av norsk husmannskost i lang tid og er uunnværlig i norske klassikere som lapskaus, supper og frikassé. Se våre beste oppskrifter med sellerirot!
Sellerirot fås i alle MENY-butikker og nettbutikken
Slik tilbereder du sellerirot
- Skjær av toppen og skrell selleriroten med en rotskreller.
- Den grønne toppen gir god smak i kraft, og bladene kan hakkes til en gryterett eller suppe.
- Deretter, avhengig av hva du skal bruke selleriroten til, skjærer du den i skiver eller terninger som passer ditt bruk.
Sellerirot kan både stekes, kokes eller rives. Den egner seg godt i kjøttgryter, frikasséer, som puré og i supper.
Her er 4 populære oppskrifter med sellerirot:
1. Lag sellerirotpuré
Lag en deilig, myk puré av sellerirot. Perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Denne oppskriften kan også brukes til persillerot og pastinakk.
Lite tid? Kjøp vår ferdige sellerirotmos
2. Ovnsbakt sellerirot
Du visste kanskje at du kan bytte ut poteten med søtpoteten, men visste du at du også kan bake sellerirot? Selleriroten er full av gode smaker, og denne saltbakte varianten fremhever disse.
3. Suppe av sellerirot
Sellerirot egner seg svært godt i en kremet suppe, gjerne toppet med sprøstekt bacon og fritert persillerot. Dette er en perfekte høstmiddagen!
4. Potet- og sellerigrateng
Prøv en ny og spennende vri på den klassiske potetgratengen. Sellerirot setter smak på gratengen, og passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk.