Slik bruker du grønnkål
Grønnkål er en veldig anvendelig grønnsak, du får kjøpt den både hel og ferdig kuttet. Den kan spises både varm og kald, og den tilfører retten en god smak og farge. Grønnkål er en robust bladgrønnsak som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål.
- I sesong: Hele året
- Smak: Tydelig kålaroma, og en anelse bitter.
- Oppbevaring: I kjøleskap (0-4 ºC), helst i plastpose eller plastboks.
Få fersk grønnkål levert rett hjem
Slik tilbereder du grønnkål
Grønnkål er enkel å tilberede og kan spises både varm og kald. Prøv den i salat, stuinger, supper, smoothie og wok.
- Fjern grove stilker og blader
- Bruk den hel, eller del den opp i ønsket størrelse
Slik bruker du grønnkål
Grønnkål er perfekt tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Stek den og sever den som den er - et tips er å ha et hvitløksfedd på en gaffel og rør med den mens du steker grønnkålen, det vil tilføre kålen ekstra god smak - enkelt og godt!
- Varm opp en stekepanne med litt god olivenolje
- Tilsett grønnkålen
- Stek på middels varme til den faller litt sammen
- Dryss over flaksalt, og chiliflak om du ønsker litt ekstra sting
Prøv den også i gryteretter, paier eller bak den i ovnen til chips - perfekt som topping på det meste for litt crunch. Bruk den rå i salater, wraps og smoothie.
Grønnkål - og ingefærsmoothie
Prøv denne fargesterke smoothien når du vil ha en frisk og enkel frokost. Ingefær og lime gir den et ekstra kick!
Dette trenger du
- 40 g SuperGrønnkål fra Grønn & Frisk
- ½ stk avokado
- 1 stk eple
- 2 dl eplejuice
- 2 cm ingefær, revet
- ¼ lime
Slik gjør du
- Kutt eplet og avokadoen i biter
- Legg i en blender sammen med grønnkålen
- Skvis over limesaft, tilsett eplejuice og revet ingefær
- Blend på til smoothien har en fin konsistens
Colcannon med stekt laks
Colcannon er en irsk klassiker som består av potetmos og kål, retten kan spises som tilbehør eller som hovedrett. Prøv denne enkle oppskriften med stekt laks.
Dette trenger du
- 1 pakke Fersk Potetmos
- ½ pose SuperGrønnkål
- 2 fedd hvitløk
- Olivenolje eller smør, til steking
- 3 stk laksefileter
- ½ stk sitron
Slik gjør du
- Varm potetmosen i vannbad i 10 minutter
- Stek grønnkål i olivenolje på middels høy varme med hvitløksfedd
- Krydre med salt og pepper
- Krydre laksen med salt og pepper på begge sider
- Stek i ca. 2–3 minutter på hver side
- Grill sitronen i et par minutter
- Ha potetmos over i en skål
- Rør inn halvparten av grønnkålen
- Skvis over litt sitronsaft
- Server laks med grønnkål, colcannon og grillet sitron
Pastasalat med Grønnkål Mix
Grønnkål Mix er en super base for pastasalat! Topp med granateplekjerner og finhakket bladpersille.
Dette trenger du
- 1 pose grønnkål mix
- 500 g tørr pasta, vi har brukt penne
- 5 ss granatepler
- 100 g fetaost
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Bladpersille, finhakket
Slik gjør du
- Kok pastaen etter anvisning på pakken
- Ha olje i en panne og stek Grønnkål Mix over høy varme i 3 minutter
- Krydre med salt og pepper
- Hell vannet av pastaen
- Bland sammen med stekt Grønnkål Mix
- Smuldre over fetaost og pasta
- Topp med granateplekjerner, finhakket bladpersille og litt god olivenolje
Lakseform med Grønnkål Mix
Lag en lakseform med Grønnkål Mix som base – dette er en superenkel og kjempegod hverdagsmiddag.
Dette trenger du
- 1 pose grønnkål mix
- 4 stk. laksefileter
- 1 stk. sitron
- Olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader
- Hell Grønnkål Mix i en ildfast form og ringle over litt olivenolje
- Legg lakseskivene på toppen
- Krydre med salt og pepper
- Svis over saften av en sitron og revet sitronskall
- Bak i ovnen i 10-12 minutter - laksen er ferdig når den flaker seg
- Server gjerne med ris eller nudler til