Våre beste oppskrifter med sopp
Champignon, aromasopp, østerssopp og portobello finner man ofte i butikken - men når høsten melder sin ankomst kommer også skogens gull: kantarellen.
Om du ikke har mulighet til å plukke sopp selv, finner du alltid sesongens sopp i din MENY-butikk.
Stort utvalg sopp hos MENY:
Enkel lunsj med sopp
Lunsj med sopp er både velsmakende og mettende. I tillegg kan den lages i en fei!
Nystekt sopp på ristet brød
Superenkelt og supergodt! Bruk gjerne kantarell i sesong. En deilig forrett eller smårett!
- Fres kantarellen et par minutter på pannen med godt smør og salt.
- Serves på nyristet eller grillet brød.
Enchilada med sopp og guacamole
Enchilada med sopp og avokado er en nydelig kombinasjon, og man trenger ikke kjøtt eller kylling for at det skal smake godt.
Bland gjerne sopp i salaten, eller lag en fullverdig salat hvor sopp spiller hovedrollen.
Prøv en av disse oppskriftene:
Smakfulle middager
Kalde høstkvelder blir ekstra hyggelige med varme gryteretter med høstens smakfulle råvarer. Disse grytene passer like godt til hverdagsmiddagen som til søndagsmiddagen.
Biff stroganoff
En lun klassiker å samles rundt en mørk høstettermiddag, er biff stroganoff. Her kan du bruke alle typer sopp for en tydeligere smak av skog og høst i gryta.
Spiser du ikke kjøtt, kan du fint lage en ren vegetarisk stroganoff, hvor soppen virkelig får spille hovedrollen!
Prøv en av disse oppskriftene:
Lammekoteletter med kantarell
Høstens råvarer som vilt og lam, er selvskrevne sammen med sopp. La hverdagskotelettene få smak av rosmarin og kantarell sammen i ovnen.
Har du alt du trenger?
Kremet soppsuppe
En varmende suppe med høstens beste sopp er en innertier til både hverdag og fest. Med kantareller, fløte og god kyllingkraft, blir dette fort en favoritt.
Server den som forrett eller til hovedrett med fersk brød.
Søndagsmiddag og festmat
Når man samler venner og familie til bords, er det ekstra moro å servere deilige måltider med selvplukket sopp.
Lammestek med sopprisotto
Til den store søndagsmiddagen er lammestek med en fløyelsmyk sopprisotto midt i blinken. Steken gjør seg selv i ovnen, og risottoen lages 15 minutter før gjestene setter seg til bords.
Helstekt indrefilet med kremet sopp
Kremet sopp er perfekt tilbehør til mye kjøtt, og en saftig indrefilet av storfe er ikke feil med hasselbackpoteter og deilig sopp som tilbehør.
Lag en kremet soppstuing som tilbehør
Kremet soppstuing er noe som kler mange retter, og den er enkel å lage selv. Vet du ikke helt hvordan du skal bruke soppen, kan en soppstuing være prikken over i-en på måltidet!
Dette trenger du til soppstuing:
- 500 g skogsopp
- 1 løk
- 3 dl matfløte
- 1 ss finhakket timian
- 2 ss soyasaus
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Rens sopp godt og del i biter. Hvis du også ønsker løk i, skrell og finhakk den.
- Stek sopp og løk gyllen i en panne med lettbrunet smør.
- Tilsett finhakket timian og eventuelt andre urter, og hell på fløte.
- La alt småkoke i noen minutter til stuingen har tyknet og smak til med soyasaus, salt og pepper før servering.
Viltgryte med sopp
Og har du rein eller elg på menyen, skal det selvfølgelig være god sopp i gryta sammen med rømme, brunost og tyttebær.
Flere gode viltgryter:
Liker du de gode smakene i en viltgryte, men spiser ikke kjøtt? Prøv denne kjøttfrie viltgryten