Den beste sausen med Jacobs Utvalgte
Sausene er utviklet sammen med kokker ved Kulinarisk Akademi. Tidligere ble de produsert i Finland, men i 2018 flyttet NorgesGruppen produksjonen hjem.
Å lage god saus handler om å konsentrere smaker. Ved å koke ned kraften i gode råvarer, har vi revolusjonert kjøpesausen.
Kjøp Jacobs Utvalgte sauser hos MENY
Som en proff kokk i stor skala
På Salsus sausfabrikker gjør de det på samme måte som en proff kokk på kjøkkenet - bare i stor skala.
Alt starter med gode råvarer. Sausene lages på fisk-og kjøttbein med mye kjøtt på beina. Det gir sauser og kraft med en god dybde og mye umami-smak. Friske grønnskaker, både standard vare og de litt snålere, blir god grønnsakskraft.
Gode råvarer gir god saus
Ekte, god kraft er base for alle Jacobs sauser. Dette sikrer den gode smaken. Men for å forvandles fra ren kraft til deilig saus, kreves det kunnskap og flere gode råvarer. Sausemagien oppstår i et avlukket rom. Her tilsettes ekte norsk meierismør, krydder, sitron og italienske viner.
Béarnaisesausen lages på grønnsaksreduksjon med store mengder sjalottløk, som blir silt og tilsatt smør og estragon – det gir nydelig saus!
En saftig, mør og smakfull biff er bérnaisesausens perfekte følge på tallerkenen, og passer like godt til helgekos som til en spenstig hverdagsmiddag.
Kraft er en utmerket base
Kraft lages av bein og avskjær fra fisk, skalldyr eller kjøtt. De deles opp og kokes med grønnsaker, urter og krydder. Dette gir en vannaktig væske med smak av de råvarene den er kokt på.
Kraft er dermed en utmerket base til saus, supper og gryteretter. Man kan også bruke buljong til dette formålet, men kraft gir retten et helt annet løft enn hva buljong klarer.
Hvis man velger å koke inn kraften ekstra lenge så mer av vannet fordamper, får man en kraft med enda mer smak. Dette kalles reduksjon. Alle Jacobs krafter er reduserte - det vil si at de har ekstra mye smak.
Jacobs Utvalgte krafter kokes i en egen vakuum-kjele som kun suger ut vanndamp. På den måten konsentreres alle smakene og alle næringsstoffene i kraften.
Kjøp Jacobs Utvalgte kraft hos MENY
Slik bruker du kraft
Saus, gryteretter og supper kan løftes til nye høyder med smakfull kraft. Smak deg fram til den perfekte kombinasjonen. Hvis du ønsker en litt tykkere saus, må du minske væskeinnholdet du opprinnelig hadde tenkt å ha i.
Velg kraft ut i fra hva retten skal bestå av, eller være tilbehør til
- Fiskekraft passer best til fiskesuppe og sauser rettet mot fisk og skalldyr.
- Kyllingkraft passer best til retter med fugl
- Viltkraft passer best til viltkjøtt, men kan fint passe med det meste av kjøtt
- Oksekraft er allrounderen som passer til alt av rødt kjøtt. Ønsker du å lage rødvinssaus er også oksekraft en fin base.