Julekaker du kan fryse ned
Å bake julekaker midt i desember er ikke alltid like lett å få tid til. Begynn tidlig med julebaksten og frys ned julekakene til de skal serveres.
Kan man fryse julekaker?
Ja! Det er mange julekaker du kan bake i god tid før jul og fryse ned. Enkelte kaker blir til og med bedre etter at de har vært fryst.
Liker du å starte tidlig med julebaksten, eller stadig får besøk i løpet av julen og vil ha noe godt å servere gjestene? Da kan det være lurt å fryse ned julekakene.
Disse julekakene kan du gjerne fryse
Kransekake er et godt eksempel på en kake som nesten blir enda bedre etter å ha vært fryst, da blir den litt seigere i konsistensen.
Mange populære julekaker har kortere holdbarhet, men tåler godt å fryses ned. Kaker som gule bomber og sarah bernard kan du dermed bake i god tid før jul, og ha på lur i fryseren.
Slik fryser du gjærbakst
Gjærbakst som julekake og lussekatter blir fort tørt, men egner seg veldig godt til å fryses ned.
I fryseren er disse holdbare i ca 3 måneder, og de kan raskt tines når du er klar for å kose deg med denne baksten.
Fryse ned julekaker og de 7 slag
De klassiske 7 slag, som er tørre julekaker, har holdbarhet på minst 1 måned. Dersom de oppbevares riktig, i tett kakeboks i et litt kjølig rom, kan de gjerne vare noen uker lenger.
Det er smøret i kakene som kan harskne og begrense holdbarheten, så bruk smak- og luktesans når du vurderer!
Julekaker med krem eller syltetøy vil ha noe kortere holdbarhet, men kan fryses. Vi anbefaler ikke å fryse ned pepperkaker pyntet med melis og sjokolade.
Frys ned kakedeig og by på nystekte julekaker
Mørdeig brukes til lekre småkaker eller som tertebunn. Denne kan du fryse ned og steke opp om du plutselig får gjester på døra i jula.
Fryse ned smultringer og annen smultbakst
Smultbakst som smultringer og fattigmann holder seg 2-3 uker i tett kakeboks, gjerne kjølig. D
ersom du ønsker å bake disse tidligere kan de gjerne fryses og tas opp når du er klar for å sette dem på bordet.