Kransekaketopper med sjokolade
Hvis du er litt lei av de klassiske kransekakevariantene, hva med å prøve kransekaketopper dyppet i smeltet sjokolade?
En enkel vri på en gammel slager! Er du kanskje litt lei vanlig kransekake, eller har litt kransekakedeig til overs? Kransekaketopper dyppet i sjokolade er både enkelt og veldig godt!
Her bruker du vanlig kransekakedeig som grunnbase. Har du ikke tid til å lage fra bunnen av, kan du kjøpe ferdig i alle MENY-butikker.
Slik lager du kransekaketopper
Form toppene med sprøytepose og stjernespiss for best resultat. Husk å avkjøle toppene helt før du dypper dem i sjokoladen!
Dette trenger du:
- 500g kransekakedeig
- 1 eggehvite
- Sjokolade til smelting
Slik gjør du:
- Elt kransekakedeigen og eggehviten godt sammen. Dette gjør deigen smidigere å jobbe med.
- Ha deigen i en sprøytepose med stor stjernetipp og form små topper
- Stekes til de er gylne på 190 grader i 8-9 minutter nederst i ovnen.
- Avkjøl toppene på rist, før de dyppes i smeltet sjokolade.
Kjøp det du trenger hos MENY:
Smelt sjokoladen i vannbad - da har du best kontroll på når den er ferdig så den ikke blir brent!
Smelting av sjokolade
Når du skal smelte sjokolade, er den enkleste metoden å smelte den over vannbad. Her har du full oversikt og kontroll på sjokoladen.
- Varm opp vann i en kjele og la det holde en temperatur rett under kokepunktet.
- Passer en bolle som er litt større enn kjelen og sørg for at den ikke berører vannet.
- Ha i halvparten av sjokoladen du skal smelte og rør om til alt har smeltet.
- Ta bollen av vannet, tilsett resten av sjokoladen og bland sammen til alt er flytende.