Kransekjærlighet på pinne
Kransekake er en festkake vi nordmenn elsker. Den er på ethvert kakebord rundt høytider og merkedager, og det er en selvfølge at den er med til jul! I tillegg til å smake utrolig godt, er den laget på få ingredienser.
Kransekakedeig
- 5 dl mandler
- 4 stk eggehvite
- 5 dl melis
Kjøp ferdig deig hos MENY
En hjemmelaget deig krever omkring ett døgn i kjøleskap før den kan brukes. I en travel hverdag mellom julevask og julegavehandel er det kanskje ikke kransekakedeigen som prioriteres. Kjøp heller ferdig kransekakedeig!
Dette trenger du
- Kransekakedeig ferdig eller hjemmelaget
- Pinner gjerne av det litt tykkere slaget.
- Sjokolade - velg din favoritt!
- Melisglasur
- Pynt som strøssel, hakkede nøtter, kakao, tørket frukt og bær.
La gjerne deigen hvile noen timer i kjøleskapet i forkant.
Slik gjør du
- Trill deigen til fingertykke pølser, og skjær opp i ønsket lengde.
- Stikk en pinne godt inn i hver bit med deig, og legg på stekebrett
3. Stek dem på 190 grader i 8-9 minutter nederst i ovnen. De skal bare være lett gylne - blir de overstekt blir kransekakebitene tørre! La de avkjøles helt før du pynter dem.
Melisglasur
- 1 stk eggehvite
- 0,5 ts sitronsaft
- 4 dl melis
4. Pynt etter alle kunstens regler! Her kan du for eksempel pynte med klassisk melisglasur, dyppe dem i sjokolade og strø hakkede nøtter og tørkede bær på. Bare fantasien setter grenser!
Pakk kjærlighetene i cellofan og pynt med bånd. Det er perfekt som små gaver eller bare som snacks til deg selv eller barna.