Julen er tiden for å samle familie og gode venner.
Her får du inspirasjon, oppskrifter og tre-retters menyer som gjør årets julebord til en suksess!
Når gjestene kommer på julebesøk er det koselig med et bord som skaper den rette julestemningen. Det trenger ikke være vanskelig å pynte bordet, vi ønsker å inspirere til å bruke ting du har hjemme. Sett frem lys, hjemmelaget pynt og vakre servietter.
Det er hyggelig å starte med å servere en aperitif når gjestene kommer.
Forslag til aperitif kan være musserende vin, cider eller kullsyrevann og juice.
Det høres kanskje skremmende ut å servere tre-retters, men med litt planlegging kan du få til mye. Velg gjerne en hovedrett du har laget før, en forrett som kan forberedes i god tid og en dessert du kan lage dagen før.
Ribbe, pinnekjøtt og lutefisk er klassikere på julebordet. Rakfisk er også et populært innslag, og med godt tibehør får man en god forsmak på jula og all den gode julematen.
En søt og god dessert setter prikken over ethvert festmåltid. Velg mellom lettere desserter, eller klassiske juledesserter som riskrem, multekrem eller fløyelsmyk karamellpudding.
Skal du invitere vegetarianere, eller spiser kanskje ikke kjøtt selv? Det er fullt mulig å servere lekker julemat med gode julesmaker - helt uten kjøtt! Bli inspirert av våre gode oppskrifter:
Har du rester av julemat, eller er litt lei av de tradisjonelle måtene å servere julematen på? Server juletapas og la julematen få nytt liv som fingermat!