5 nye måter å bruke lam på
Vi forbinder gjerne lam med klassikerne fårikål, lammelår og lammestek, men lam er faktisk perfekt hverdagskjøtt som kan brukes i en rekke ulike retter.
- Bruk strimler av lam i wok eller taco, bruk lammebog i indiske retter og lag varmende høstgryter med norske rotgrønnsaker, tipser Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.
- Vi skylder den norske bonden å spise mer lam, og jeg oppfordrer alle til å prøve en hverdagsrett med lam. Du får garantert en ny favoritt, fortsetter han.
Stort utvalg lammekjøtt levert rett hjem:
Marokkansk lammegryte
Lam er mye brukt i det marokkanske kjøkkenet, og i denne lammegryten er smakene inspirert av nettopp Marokko.
Blant ingrediensene finner du krydder som stjerneanis og kardemomme, eple, tørket aprikos og granateple, og resultatet er en varm og god gryte - perfekt til kalde høstkvelder.
Lam i curry
Lammekjøtt gjør seg godt i gryte med kokosmelk, curry, hvitløk og urter. Har du litt ekstra tid på en hverdag vil denne oppskriften gi den en middag som er verdt å vente på.
Lammegryte med eple og persillerot
Kombinasjonen norsk lam og norske grønnsaker er uslåelig!
I denne gryten har vi brukt eple og persillerot, som sammen med det møre lammekjøttet gir en deilig, varmende høstgryte. Toppes med rørte tyttebær.
Shish kebab
Alt du trenger for å lage din egen kebab er saftige biter av lammekjøtt med en god marinade. Så godt!
Panerte lammekoteletter med grønnsaker
Til denne oppskriften kan du bruke grønnsakene du har i kjøleskapet fra før. Resultatet er en deilig hverdagsmiddag, som er klar på 20-40 minutter.