Slik serverer du svinefilet
Indrefilet av svin er det møreste kjøttet på dyret, og et godt valg når du vil ha det beste. Kjøttet egner seg godt både ovnsbakt og grillet, men husk å ikke varmebehandle for lenge, da kan kjøttet bli tørt.
Svinekjøtt kler mange smaker, så det er enkelt å variere tilbehøret. Vi anbefaler lune, grillede grønnsaker som middelhavsgrønnsaker, maiskolber og asparges. Eller en frisk blandet salat med både grønnsaker, frukt og bær. Ha gjerne også en god ost i salaten, og søtpotet ved siden av. Ønsker du noe ekstra kan du servere med grønn pesto, en søt sennep eller BBQ saus.
Tilberedning
Enten du skal steke eller grille svinefilet gjelder samme prinsipp; først skal kjøttet brunes hele veien rundt på medium til høy varme. Så skal du skru varmen ned, eller flytte over på indirekte varme på grillen. Bruk steketermometer og la kjøttet godgjøre seg til det har en temperatur på 66-68 grader. La så hvile i noen minutter før du skjærer i det.
Helstekt svinefilet
Se oppskrift som beskriver både hvordan du helsteker, og helgriller, en saftig svinefilet.
Slik lager du fylt svinefilet
Fylt svinefilet er kjempegodt, enkelt og samtidig imponerende. I denne oppskriften bruker vi brie og spinat, men du kan også ha skivet parmesan sammen med basilikum eller grønn pesto.
Marinerte grillspyd
Svinefilet egner seg godt på grillen, både hel og i biter på spyd. Her med kuttet frukt.
Svinefilet med frisk salat og grillet halloumi
I denne oppskriften har vi kombinert grønn salat og grilled halloumi med søt ananas og appelsin.
Svinefilet med søtpotet
Svinefilet og søtpotet passer godt sammen. Se denne enkle oppskriften som også har gode smaker av bakt blomkål og chilibearnaise.