Oppdeling av kylling
Hvitt kjøtt har lavt fettinnhold, og det lille fettet som finnes er av det gode, umettede slaget. Hvitt kjøtt har ellers, slik som andre kjøttslag, et høyt innhold av protein og mange viktige næringsstoffer.
1. Skjær av lårene først ved å brette låret ut og skjære over skinn og hinner ned mot leddet. Brett ut til det knekker, og skjær lårstykket av i leddet. Låret kan deles i to i leddet.
2. Kyllingbrystet skjæres ut ved å starte ved brystbenet, og skjære inntil og følge benet samtidig som brystfileten presses litt ut. Skjær vekk overflødig skinn og fett på enden av stykket.
3. Kyllingbrystet kan stekes helt eller skjæres til en renskåret filet og en liten klubbe av overvingen. Dra skinnet bakover på kyllingbrystet og skjær ved vingebenet. Skjær vekk overflødig skinn av overvingen.
Hel kylling gir mer for pengene og er ingen sak å dele. Her ser du alle stykkene du får.